Type Here to Get Search Results !

Στη «ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες» η μεταφορά ηλεκτρικού

Την εταιρεία ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες επέλεξε τελικά να αξιοποιήσει η ΔΕΗ ως «όχημα» για τη μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να προλάβει τους εκπροσώπους της Κομισιόν που έρχονται αύριο στην Αθήνα για να εξετάσουν την πρόοδο απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Στη ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες, που είχε ιδρυθεί προκειμένου να «στεγάσει» τη συμμετοχή της ΔΕΗ στην Tellas και θα αλλάξει σκοπό μέχρι το τέλος του έτους, θα μεταβιβαστούν όλες οι δραστηριότητες της σημερινής Διεύθυνσης Μεταφοράς καθώς και όλα τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία της Επιχείρησης. Δηλαδή η διαχείριση των δικτύων υψηλής τάσης, τα κέντρα κατανομής φορτίου κ.ά. Σε άλλη θυγατρική εταιρεία πρόκειται να μεταβιβαστούν οι δραστηριότητες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Πέμπτη ξαναμπαίνει στο μικροσκόπιο των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που αυτή την περίοδο κινείται στους ρυθμούς των μεγάλων ανατροπών της επικείμενης «απελευθέρωσης» και των εντεινόμενων πιέσεων των ιδιωτών ανταγωνιστών της ΔΕΗ για αποτελεσματικότερο άνοιγμα της αγοράς.
Πέντε συνολικά εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Ενέργειας, Εσωτερικής Αγοράς, Ανταγωνισμού και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχονται αύριο στην Αθήνα και θα έχουν σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας, τη ΔΕΗ, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλά και τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς και χονδρεμπόρους.
Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί ο τρόπος που έχει επιλέξει η Ελλάδα να συμμορφωθεί στην οδηγία 72 που αφορά την ανεξαρτητοποίηση (νομική ή ιδιοκτησιακή) των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από τον κορμό της ΔΕΗ.
Οι περιβόητες «ισοδύναμες» λύσεις που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά ως αντιστάθμισμα στις πιέσεις για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτες, θα είναι επίσης κεντρικό θέμα των συζητήσεων, όπως και η πρόσβαση ιδιωτών παραγωγών ρεύματος στα αποθέματα λιγνίτη της χώρας (Βεύη κ.α.).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ