Type Here to Get Search Results !

Απαλλοτριώσεις και αναπλάσεις στην Δυτική Αθήνα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αναβάθμισης της δυτικής Αθήνας, η πλατεία Αγίου Στυλιανού στο Δήμο Ζεφυρίου θα αναπλαστεί με την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ενώ τρεις άλλοι χώροι θα απαλλοτριωθούν στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
«Έχουμε όραμα, γνώση και ευαισθησία και για μας η δυτική Αθήνα αποτελεί προτεραιότητα και όχι υποδοχέα εξυπηρέτησης των αναγκών της υπόλοιπης πόλης» τόνισε η υπουργός, μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Αγίων Αναργύρων.
«Με χρήματα από τα πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους χώρους, που μαζεύονται στο Πράσινο Ταμείο, προχωράμε σε απαλλοτριώσεις νέων χώρων ώστε να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Έχουμε ήδη επιλέξει τους πρώτους χώρους και θα ακολουθήσουν και άλλοι μετά από συνεργασία με τους δήμους» ανέφερε.
Μέχρι στιγμής οι απαλλοτριώσεις αφορούν:
•Χώρο 1.680 τετραγωνικών μέτρων στο Καματερό που προβλέπεται να γίνει άλσος από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Το υπουργείο προχωρά άμεσα -έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις για άρση της απαλλοτρίωσης- ώστε να εξασφαλιστεί ο χώρος και να προστατευτεί και αναδειχθεί το διερχόμενο ρέμα.
•Χώρο 860 τετραγωνικών μέτρων στους Αγίους Αναργύρους, μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αιόλου, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως «κοινόχρηστος» με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Οι πράξεις αναλογισμού αποζημιώσεων έχουν συνταχθεί.
•Δεύτερο χώρο στους Αγίους Αναργύρους, εμβαδού 1400 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται ανατολικά του πάρκου Τρίτση προς την Εθνική Οδό, μεταξύ των οδών Παρθενώνος και Εύβοιας. Οι προτάσεις για απαλλοτρίωση των παραπάνω χώρων έχουν γίνει από το Δήμο Αγίων Αναργύρων σε απάντηση εγγράφου του ΥΠΕΚΑ.
Η κ. Μπιρμπίλη, τέλος, αναφέρθηκε στο όρος Αιγάλεω, έναν ορεινό όγκο εξαιρετικής σημασίας για όλη την πόλη, ο οποίος ουσιαστικά διαμορφώνεται σε ένα ενιαίο πάρκο, όπως προβλέπει και ο σχεδιασμός του Οργανισμού Αθήνας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ