Type Here to Get Search Results !

Αχαΐα-Ομόφυλα ζευγάρια: Τρεις βουλευτές μιλούν για την ψήφιση του νομοσχεδίου- «Το κλίμα στη Βουλή ήταν πανηγυρικό»

 


Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να δακρύζουν στα θεωρεία της Βουλής

Για το κλίμα που επικρατούσε στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησαν στο thebest.gr βουλευτές της Αχαΐας. 

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να δακρύζουν στα θεωρεία της Βουλής καθώς επιτέλους μπορούν να ζήσουν τη ζωή που θέλουν και δικαιούνται.

Ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσωνας Φωτήλας ανέφερε: «Αποκαταστάθηκαν αδικίες απέναντι σε συνανθρώπους μας αλλά κυρίως απέναντι σε κάποια παιδιά που μέχρι χθες για την ελληνική πολιτεία ήταν αόρατα. Σήμερα είναι κανονικά παιδιά και όχι παιδιά ενός κατώτερου θεού με τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Το κλίμα στη Βουλή χθες ήταν πανηγυρικό».

 

 

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στη Βουλή ωστόσο παρέδωσε επιστολική ψήφο και ψήφισε «ναι».

Όπως αναφέρει, «ψήφισα υπερ του νομοσχεδίου καθώς κατοχυρώνει τα ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες και σε μια μικρή μειοψηφία. Αυτό δεν έχει να κάνει με το τι επιλέγει ο καθένας στη ζωή του ή με το τι πιστεύει, ή ποιο πρότυπο οικογένειας διαλέγει. Έχει να κάνει με κάποια μέλη της κοινωνίας και του κράτους το οποίο πρέπει να τους αντιμετωπίσει με ισότητα.

Με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των επιτροπών στις οποίες συμμετείχα, οι επιστημονικοί φορείς και οι διάφοροι ασχολούμενοι με το θέμα ως ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα παιδιά των ετερόφυλων ούτε έχουν κάποια ιδιαιτερότητα που τους ξεχωρίζει. Απεναντίας έχουν τα ίδια προβλήματα η και λιγότερα από αυτά που έχει μια ετερόφυλη οικογένεια. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η αγάπη η στοργή και η φροντίδα των μελών μιας οικογένειας».

 

Όπως ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, « η ατμόσφαιρα, το κλίμα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν πανηγυρικό. Ήταν πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στα θεωρεία της Βουλής. Ήταν πανηγυρικό και από τους βουλευτές που υπερψήφισαν. Πριν, και τις δύο μέρες, ακούσαμε και ωραίες ομιλίες υπέρ της ισότητας και των δικαιωμάτων αλλά και κακοποιητικές ομιλίες από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, από την ακροδεξιά.  

Σθεναρά αντίθετος αλλά όχι κακοποιητικός ήταν ο λόγος του ΚΚΕ. Οι μόνοι που έμειναν να υποστηρίζουν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας. Ήταν αποκαλυπτικό και των συγκρούσεων μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία. Γιατί η ισότητα των δικαιωμάτων δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα και τέτοια αντίδραση; Οι άνθρωποι και τα κόμματα που το έχουν παλέψει, βρέθηκαν παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο το κατέβασε η Νέα Δημοκρατία,  να κάνουν πέρα τις μικροκομματικούς υπολογισμούς και να υπερψηφίζουν.

Ήταν μία νίκη αυτού του κινήματος, της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας, μία νίκη της Αριστεράς στην οποία ανήκω από τα 18 μου χρόνια και έχει σταθεί υπερ της ισότητας στα δικαιώματα και μία νίκη σε ένα μπλοκ το οποίο θεωρεί ότι αυτή η ισότητα μπορεί να βλάψει κάποιους. Δεν βλάπτει κάποιους. Δεν ισχύει. Δε θα γίνουμε γκέι επειδή θα μπορούν και ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται ή να έχουν παιδιά. Όταν αποδίδονται δικαιώματα σε κάποιους δεν παίρνονται από κάποιους άλλους. Ούτε αυτό κάνει την κοινωνία να κινδυνεύει, άλλα την απειλούν. Πρέπει να το εξηγήσουμε σε μία κοινωνία που αισθάνεται απειλούμενη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ