Type Here to Get Search Results !

Έλεγχοι υπό εισαγγελική εποπτεία για τα καύσιμα

Σαρωτικοί έλεγχοι ξεκινούν σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας. Επικεφαλής μάλιστα της μεγάλης έρευνας για πρώτη φορά τίθεται εισαγγελέας ο οποίος θα εποπτεύει των εκτεταμένων και τακτικών ελέγχων στο χώρο των καυσίμων με στόχο τον εντοπισμό των φαινομένων λαθρεμπορίας που κοστίζουν ετησίως στο κράτος περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ από χαμένους δασμούς και φόρους.
Την εντολή για την έρευνα έδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου ύστερα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών, με αφορμή δεκάδες καταγγελίες για κυκλώματα λαθρεμπόρων που δρουν ανεξέλεγκτα.
Ο εισαγγελέας Δημ. Πιέρρος ορίστηκε να αναλάβει την έρευνα σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές. Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας εφόσον διαπιστώνονται κρούσματα λαθρεμπορίας, θα σχηματίζονται αυτοτελείς δικογραφίες και θα εφαρμόζεται διαδικασία του Αυτοφώρου.
Χαρακτηριστικό, δε, της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός πως κάθε15 ημέρες θα ενημερώνεται η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας από τον κ. Πιέρρο για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα αποτελέσματά τους. Στο πλαίσιο της έρευνας θα μελετηθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου ενώ θα εξεταστούν και μάρτυρες προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδρομή που ακολουθούν τα λαθραία καύσιμα και να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο λαθρεμπορίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ