Type Here to Get Search Results !

Ουρά χιλιομέτρων στην Αθηνών- Κορίνθου

Φορτηγά, βαρέα οχήματα και βυτιοφόρα, έχουν μετακινηθεί από νωρίς το πρωί στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, από την Ελευσίνα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα το σχηματισμό ουράς χιλιομέτρων στο ρεύμα εισόδου, στο ύψος του Ασπρόπυργου.
Η αστυνομία εμπόδισε τους ιδιοκτήτες που επιχείρησαν να κατευθυνθούν με τα οχήματά τους προς την Αθήνα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να έχουν ακινητοποιηθεί. Η αστυνομία πρότεινε στους απεργούς να αφήσει μερικά φορτηγά να περάσουν, ωστόσο οι πρώτοι επιμένουν να περάσουν όλα τα φορτηγά προς την Αθήνα.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, ενισχύοντας καθημερινά τα παρατεταγμένα οχήματα στις εθνικές Οδούς, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου την Τρίτη.
Συνολικά στο λεκανοπέδιο οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει περισσότερα από 800 οχήματα σε 20 σημεία στο λεκανοπέδιο, ενώ άλλα 300 φορτηγά έχουν παραταχθεί και στη Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και αν παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δεν απέκλεισε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ η αστυνομία έχει ρητή εντολή να μην επιτρέψει στα φορτηγά να πορευτούν προς το κέντρο της Αθήνας.
Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
«Η κυβέρνηση να εφαρμόσει την επίταξη»
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος τόνισε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι το τελευταία διάστημα με τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων παίζεται το θέατρο του παραλόγου.
«Κοινοτική επιταγή από το 1992 το άνοιγμα του επαγγέλματος των βυτιοφορέων» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την επίταξη.
Για τους επαγγελματίες ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι στην πράξη απεργούν, απλώς δεν μπορούν να το παραταχθούν δημοσίως οι συνδικαλιστές επειδή είναι υπό καθεστώς επίταξης.
Τα προβλήματα στην τροφοδοσία σε περιφέρεια και νησιά θα γίνουν αισθητά από τη Δευτέρα τόνισε. «Δύο χιλιάδες κοντείνερ έχουν ξεφορτωθεί στον Πειραιά και είναι εγκλωβισμένα. Τέσσερα πλοία στη Θεσσαλονίκη έχουν καθηλωθεί και περιμένουν να ξεφορτώσουν. Έχουμε μείωση όγκου αφίξεων αλλά και μείωση εξαγωγών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ