Type Here to Get Search Results !

«Εμφραγμα» στην Αθήνα και την οικονομία

Εξω από τη Βουλή αποφάσισαν να μείνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. σήμερα κατά τη διάρκεια ψήφισης του ν/σχ για την απελευθέρωση του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας φορτηγών, Γ. Τζωρτζάτο, μέσα στην ημέρα θα αποφασίσουν πια θα είναι η περαιτέρω στάση του κλάδου μιας και όπως έχουν ήδη δηλώσει θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μικρές βιομηχανίες και οι λιανέμποροι σε όλη τη χώρα, καθώς οι ελλείψεις στην αγορά μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και εντονότερες. Προς το παρόν η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας γίνεται κανονικά, ωστόσο δεν αποκλείεται σήμερα ο κλάδος να υλοποιήσει την απειλή για είσοδο των βαρέων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
Ελλείψεις
Την ανοχή και τα νεύρα της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζει η συντεχνία του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, η οποία με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις της κρατά σε «ομηρεία» τη χώρα τις τελευταίες 9 ημέρες. Οι ελλείψεις σε ευπαθή προϊόντα, φάρμακα και αγαθά πρώτης ανάγκης είναι πλέον αισθητές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα ενώ πάνω από 7.000 κοντέινερ παραμένουν «εγκλωβισμένα» στα λιμάνια της χώρας και τον παραγωγικό ιστό της χώρας να πλήττεται καίρια.
Συγκεντρώσεις
Χθες η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πάρκινγκ από τη συγκέντρωση τουλάχιστον 2.000 ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ και την πορεία τους στη Βουλή όπου έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν μέχρι και σήμερα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου.
Από τη συγκέντρωση προκλήθηκε ασφυξία στο κέντρο της πόλης με τα οχήματα να έχουν ακινητοποιηθεί από την οδό Πειραιώς μέχρι την Ιερά Οδό ενώ κλειστές για αρκετές ώρες έμειναν οι Β. Αμαλίας και Β. Σοφίας, λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι αυτοκινητιστές μπροστά από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έμειναν μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν μια ομάδα επιχείρησε να μπει στη Βουλή. Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου απειλώντας ακόμα και να κάψουν τα οχήματά τους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας», ενώ κατέληξε με τη φράση «μολών λαβέ», καλώντας τους συναδέλφους του να αντισταθούν «στην επερχόμενη μετατροπή σας σε υπαλλήλους πολυεθνικών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ