Type Here to Get Search Results !

Στα Διαδίτκυο...τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής

Στο Διαδίκτυο αναρτώνται για πρώτη φορά οι πίνακες εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού της Αρχιεπισκοπής για το οικονομικό έτος 2010, κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας www.archdiocese.gr, τα έσοδα υπολογίζονται σε 3.457.251 ευρώ και τα έξοδα περίπου 3.000 ευρώ λιγότερα, δηλαδή 3.454.220 ευρώ. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το ταμείο της Αρχιεπισκοπής φαίνεται ότι ενισχύεται από τα «πλούσια» παρεκκλήσια, αλλά και από τα «ιερά» ακίνητα.
Από τα μισθώματα των 17 ακινήτων που διαθέτει στην Αθήνα η Αρχιεπισκοπή αναμένεται να εισπράξει 529.836 ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/6 των συνολικών εσόδων. Σημαντική πηγή εσόδων αποτελούν και τα δέκα παρεκκλήσια της Αρχιεπισκοπής, καθώς οι εισπράξεις από αυτά υπολογίζονται σε 400.000 ευρώ. Αρκετά από τα παρεκκλήσια μάλιστα θεωρούνται πλούσια, καθώς εκεί τελούνται συχνά μυστήρια ή βρίσκονται σε σημεία-περάσματα. Ανάμεσά τους είναι οι Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού, ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαδιάρης, η Αγία Βαρβάρα Ψυχικού, οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες στο Πεδίον του Άρεως.
Πάντως πριν από ένα χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποφασίσει όλα τα έσοδα από τα παγκάρια των παρεκκλησίων να προσφέρονται σε δύο ιδρύματα για παιδιά με νοητική υστέρηση. Σε 1.264.000 ευρώ υπολογίζει η Αρχιεπισκοπή τα χρήματα που χρειάζεται να καταβάλει για το οικονομικό έτος 2010 προκειμένου να υλοποιήσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ