Type Here to Get Search Results !

Η Αθήνα, 11η παγκοσμίως με τα ακριβότερα διαμερίσματα

Μπορεί η αγορά ακινήτων να περνά τη χειρότερη περίοδο της Μεταπολίτευσης, οι αγοραπωλησίες να έχουν υποχωρήσει δραματικά και οι τιμές να είναι μειωμένες έως και 30% σε ορισμένες περιοχές, υπάρχουν ωστόσο κάποιες... εστίες αντίστασης. Η Ελλάδα, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, μπορεί να είναι «περήφανη» διότι συγκαταλέγεται στην καλύτερη 12άδα παγκοσμίως σε ότι αφορά τα ακριβότερα σπίτια που υπάρχουν.
Τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα του γνωστού κτηματομεσιτικού δικτύου Global Property Guide, δείχνουν ότι οι τιμές στην Αθήνα αυξάνονται, τουλάχιστον για τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές και πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές.
Τιμές φωτιά
Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία μελέτη που καταγράφει τις τιμές πώλησης για ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο των πόλεων, σε πολυτελή κατασκευή τύπου loft, στην Αθήνα για να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο σπίτι θα πρέπει να καταβάλει 8.941 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο. Συνολικά δηλαδή πρέπει να πληρώσει περίπου 1,1 εκατ. δολάρια, λίγο πάνω από 900 χιλ. ευρώ δηλαδή.
Φυσικά πρόκειται για μια μέση τιμή στην κατηγορία των πολύ ακριβών σπιτιών διότι υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην πρωτεύουσα όπου έχουν καταγραφεί μεγαλύτερα ποσά, όπως π.χ. στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, στο Κολωνάκι, στη Φιλοθέη. Αν οριζόταν ως τιμής της έρευνας ένα ποσό πάνω από 12 .000 ευρώ το τ.μ. τότε η ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση της σχετικής κατάταξης που περιλαμβάνει 90 χώρες παγκοσμίως. Είναι μάλιστα πέμπτη ακριβότερη πόλη της Ευρώπης μετά το Μονακό, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Γενεύη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ