Type Here to Get Search Results !

Καθαρό κόμμα θέλει ο Σαμαράς

Στην «αποκαραμανλοποίηση» της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί σταδιακά ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την περίοδο των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, με τον οποίο εξακολουθούν να διανύουν περίοδο ψυχρότητας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προχωρήσει σε γενικό εσωκομματικό ξεκαθάρισμα των «καραμανλικών», εν όψει και του επικείμενου 8ου συνεδρίου το τριήμερο 25-27 Ιουνίου στο Γήπεδο Τάε Κβον Ντο. «Ο Σαμαράς δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Δεν απολογείται και δεν χρωστάει σε κανέναν. Η εποχή των ισορροπιών τελείωσε οριστικά» λένε στενοί συνεργάτες του.
Ο κ. Σαμαράς για να απεγκλωβιστεί πλήρως από το «καραμανλικό» παρελθόν θα προχωρήσει στην «αυτοκάθαρση» στην πορεία προς το συνέδριο με στόχο να αντιμετωπίσει τη δυσχερή δημοσκοπική θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα. Αμέσως μετά οριοθετείται και ο ευρύς ανασχηματισμός στη «σκιώδη» κυβέρνησή του, με την αντικατάσταση αρκετών τομεαρχών που έξι μήνες μετά την τοποθέτησή τους δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις στο πεδίο της αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης, την εκλογή νέας άκρως ελεγχόμενης Κεντρικής Επιτροπής και την ανάδειξη νέου Γραμματέα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά.
Βασικό βήμα
Σε μια χρονική στιγμή που δεν έχει κοπάσει ακόμη τόσο η δημόσια όσο κυρίως η παρασκηνιακή ένταση «καραμανλικών» και «σαμαρικών», ενώ η οικογένεια Μητσοτάκη δέχεται πυρά με επίκεντρο το σκάνδαλο της Siemens, ο κ. Σαμαράς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να «διαπραγματευθεί με κανέναν». Ηδη ένα βασικό βήμα για την ανατροπή του εσωκομματικού status quo έγινε με τις εσωκομματικές εκλογές την περασμένη Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με τη Ρηγίλλης, ανανεώθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών σε ποσοστό 80%, στοιχείο που προέταξε με έμφαση ο ίδιος ο κ. Σαμαράς θέλοντας να αναδείξει το ότι το κόμμα ανοίγει «νέα σελίδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ