Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Έχει ανάγκη από γενικότερο «ρεκτιφιέ» το Δασύλλιο

Πάτρα: Έχει ανάγκη από γενικότερο «ρεκτιφιέ» το Δασύλλιο Μπορεί τα περασμένα καλοκαίρια τα συνεργεία του δήμου να είχαν φροντίσει κάπως το Δασύλλιο και η εικόνα του να ήταν καλύτερη, όμως το φετινό καλοκαίρι δεν έγινε καμία παρέμβαση. 
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το σημείο που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Πάτρας και μία από τις κυριότερες κυψέλες πρασίνου, φαίνεται ότι χρειάζεται μία γενικότερα ανανέωση.
Τα χρόνια βλέπετε έχουν περάσει, τα κιγκλιδώματα έχουν σαπίσει σε διάφορα σημεία, αλλού δεν υπάρχουν καν, ενώ τα τραπεζάκια που υπάρχουν εντός του χώρου του Δασυλλίου έχουν διαλυθεί.
Το ίδιο και τα παγκάκια που υπάρχουν σε διάφορα άλλα σημεία. Ο χώρος του Δασυλλίου, εκτός από τη σημαντική οικολογική αξία που έχει για την πόλη, είναι και τουριστικός, αποτελεί δηλαδή ένα από τα μέρη – καθρέπτη της Πάτρας προς τους επισκέπτες της.
Το να μαζεύεις τα χόρτα για να μην πιάσει φωτιά, αυτό είναι κάτι που δεν αρκεί για ένα τέτοιο μέρος που εκτός των άλλων συγκεντρώνει και αρκετούς Πατρινούς που αθλούνται ή κάνουν τη βόλτα τους στα μονοπάτια του.
Καλό θα ήταν να φροντίσει ο δήμος να εξασφαλίσει ένα κονδύλι για την αναβάθμιση του Δασυλλίου και της περιοχής, μέσα στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα και να προχωρήσει σε νέες ήπιες παρεμβάσεις που θα ανανεώσουν το χώρο.
Διαφορετικά η εικόνα του όσο περνάνε τα χρόνια και τίποτα δεν γίνεται τόσο θα χειροτερεύει.
Η φωτογραφία είναι του Fotis Archon.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ