Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κριτήριο η χρηματοδότηση για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της παραλιακής ζώνης

Πάτρα: Κριτήριο η χρηματοδότηση για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της παραλιακής ζώνης Πάνω από 20 αρχιτεκτονικά γραφεία μέχρι σήμερα έχουν γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.
Ο διαγωνισμός έχει βγει στον «αέρα» εδώ και 1,5 μήνα περίπου και η συμμετοχή των αρχιτεκτονικών γραφείων ολοένα και μεγαλώνει, αφού το ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου είναι από μόνο του αρκετά ελκυστικό και αποτελεί μια πρόκληση για τους αρχιτέκτονες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά, ο διαγωνισμός αυτός δεν έχει τον χαρακτήρα κατάθεσης ιδεών και ένα εκθεσιακό περιεχόμενο. Το ζήτημα είναι οι ιδέες αυτές να μπορούν να εφαρμόζονται στην πράξη και το ακόμα πιο βασικό είναι να έχουν τη δυνατότητα για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, κυρίως μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης χρηματοδοτικά είναι στον «αέρα». Έτσι ένα από τα βασικά κριτήρια του διαγωνισμού και των προτάσεων που θα κατατεθούν έχει να κάνει με το πρακτικό περιεχόμενο.
Να καταλήγουν δηλαδή οι προτάσεις και οι ιδέες μέσα από συγκεκριμένα βήματα και διαδικασίες, σε οριστικές μελέτες, έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν άμεσα τη χρηματοδότηση της ανάπλασης από το νέο ΕΣΠΑ.
Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος και κάθε άλλη απόκλιση μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στο θέμα, κάτι που μπορεί να βγάλει το έργο εκτός τροχιάς χρηματοδότησης.
Πάντως, όπως ήδη είναι γνωστό όλες οι προτάσεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται στον κοινωφελή χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, που θέλει να προσδώσει η δημοτική αρχή, μετά από τους αγώνες που έγιναν για την παραχώρησή του.
Ο διαγωνισμός αφορά το κομμάτι της παραλιακής ζώνης που ξεκινά από το ύψος του Γλαύκου (νέο λιμάνι) και καταλήγει στο ύψος του ποταμού Μειλίχου, δηλαδή κοντά στην περιοχή της Πλαζ.
Οι προτάσεις σε ένα γενικό πλαίσιο θα αφορούν τη δημιουργία χώρων άθλησης, την κατασκευή ενός τοπόσημου, τη σύνδεση του μετώπου με τον παλιό κυματοθραύστη, το βόρειο πάρκο, αλλά και πολλά ακόμα που αναμένεται να αναδείξουν αισθητικά την παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ