Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δεν κινείται φύλλο (και χρήμα) στα μαγαζιά - Κλίμα εσωστρέφειας

Πάτρα: Δεν κινείται φύλλο (και χρήμα) στα μαγαζιά - Κλίμα εσωστρέφειας Ούτε φύλλο δεν κινούταν στην αγορά της Πάτρας τις περασμένες ημέρες.
Το πρόβλημα για τα εμπορικά μαγαζιά της αχαϊκής πρωτεύουσας δεν ήταν μόνο ότι η κίνηση ήταν πεσμένη.
Το κακό αυτό ήρθε για να δέσει με την έλλειψη ρευστότητας που χαρακτηρίζει την αγορά και που έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση για τους εμπόρους.
Το όλο θέμα αποτελεί πλέον έναν μόνιμο βραχνά για τα μαγαζιά. Τις μεσαίες μέρες του μήνα, μετά το πρώτο δεκαήμερο, δεν κυκλοφορεί τίποτα. Χρειάζεται να περιμένουν το τέλος για να πουν ότι κάτι γίνεται.
Κυρίως δηλαδή όταν πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου αφού στον ιδιωτικό τομέα κανείς πλέον δεν είναι σίγουρος αν θα πάρει τα χρήματα του στο τέλος ή την πρώτη του μήνα.
«Δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες δεν κινείται τίποτα» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος. «Για να δουλέψουμε κάπως, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει μία κίνηση περιμένουμε να μπουν οι συντάξεις τέλη του μήνα. Έτσι όμως δεν πάμε πουθενά, δυστυχώς».
Ωστόσο, το πρόβλημα της ρευστότητας και της χαμηλής ζήτησης (αποτέλεσμα της έλλειψης χρήματος), χαρακτήριζε την αγορά και πριν από την πανδημία. Ο κορωνοϊός όμως φαίνεται ότι ήρθε για να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το κλίμα της εσωστρέφειας της Πάτρας.
«Είναι λογικό. Η Πάτρα έχασε τους φοιτητές της μετά την πανδημία, χάνει και το μεγαλύτερο ποσοστό της όποιας τουριστικής κίνησης είχε τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι τι μας απέμεινε; Να συναλλασσόμαστε μεταξύ μας, εμείς και εμείς».
Οπότε δύσκολα οι προσφορές και οι εκπτώσεις θα κατορθώσουν να ανατρέψουν το κλίμα αυτό της εσωστρέφειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ