Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Φόβοι από υπαίθρια πάρτι σε παραλιακές περιοχές

Τα υπαίθρια πάρτι που διοργανώθηκαν σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας τις προηγούμενες ημέρες, με την συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, φαίνεται ότι δεν ήταν τα μόνα περιστατικά μαζικών συγκεντρώσεων, που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες μετάδοσης κορονοϊού.
Η μείωση των κρουσμάτων φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει στον κόσμο, μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να επιστρέψει σε καταστάσεις και συνήθειες προ καραντίνας.
Αυτό περιγράφει στην «Π», ο συνταξιούχος ηλεκτρονικός και πρώην κοινοτικός σύμβουλος Ψαθόπυργου Χρήστος Καλημέρης, ο οποίος με ανοικτή επιστολή του, προς κάθε αρμόδιο για την πανδημία φορέα, περιγράφει εικόνες συνωστισμού στην παραλία και στο δημοφιλές χωριό.
Ο κ. Καλημέρης κάνει λόγο για πανζουρλισμό που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στην παραλία του Ψαθόπυργου από επισκέπτες, παραθεριστές κ.λπ., όπου είχε καταλυθεί κάθε έννοια νομού και αποστάσεων από τα καταστήματα, με το άναρχο παρκάρισμα να γίνεται πάνω στις κίτρινες απαγορευτικές διαγραμμίσεις, κ.ά.
«Ηθελα να επισημάνω ότι παραλίες δεν είναι μόνο στα Βραχνέικα και στο Μονοδενδρι. Γίνεται κι από εδώ χαμός. Εχουν καταλυθεί τα πάντα» αναφέρει ο κ. Καλημέρης με γλαφυρό τρόπο. Μάλιστα, αναφέρει ότι, σύμφωνα με πινάκα αδειοδότησης του χώρου της παραλίας, που έχει χορηγήσει η Κτηματική Υπηρεσία, καταστήματα έχουν τριπλασιάσει τον χώρο κατάληψης της παραλίας με καρέκλες, τραπέζια και ξαπλώστρες, με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει πρόσβαση προς τη θάλασσα.
«Ας μην κάνουμε κουβέντα για τα 3 μ. ελεύθερης ζώνης αιγιαλού που ορίζει η υφιστάμενη ΚΥΑ για όλη την επικράτεια. Αυτό για τον Ψαθόπυργο είναι από άλλο ανέκδοτο» καταγγέλλει ο κ. Καλημέρης.
Αυτό όμως που του προκάλεσε μεγάλη ενόχληση, ήταν ότι, το προηγούμενο Σαββατόβραδο, πολίτες ανέβηκαν και παρκάρισαν τα ΙΧ τους, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, όπου είναι ο συνήθης χώρος όπου παίζουν μικρά παιδιά.
Ειδοποιήθηκε η Τροχαία, η οποία δεν είχε εκείνη την στιγμή κάποιο διαθέσιμο περιπολικό. Τελικά, των καταγγελιών επιλήφθηκε το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών που έσπευσε και επέδωσε κλήσεις, ενώ κάποιοι οδηγοί, είχαν προλάβει να έρθουν στα χέρια, λόγω του μποτιλιαρίσματος.
Κλιμάκιο για τον Covid δεν έχει φανεί ακόμη στο χωριό, τα τραπέζια είναι κολλημένα, μάσκες δεν φορά κανείς και 2.000 άτομα περίπου, να βρίσκονται μαζεμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
Σύμφωνα με τον κ. Καλημέρη, αδιάβατοι ήταν και οι κάθετοι προς το χωριό δρόμοι, ενώ αν προέκυπτε ανάγκη για ασθενοφόρο, θα ήταν αδύνατο να περάσει, και το κοινοτικό συμβούλιο σε αυτόν τον πανικό να σφυρίζει αδιάφορα.
Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ