Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του Δήμου για την παραχώρηση υπηρεσιών-φιλετών σε ιδιώτες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ανάμεσά τους και της Πάτρας, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών – φιλέτων των δήμων.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Παπανδριανό, πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Χειριστών του Δήμου Πατρέων και μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο οποίος μίλησε στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, τα αποτελέσματα αν «περάσει» το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχεδίου θα είναι τραγικά για τους δημότες, καθώς θα ανοίγει «παράθυρο» για να μπουν οι ιδιώτες στο Δήμο σε πολλές υπηρεσίες, ξεκινώντας από την Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό, το Πράσινο, αλλά και σε ταμειακές υπηρεσίες, ληξιαρχεία κ.ά.
Το μέτρο αυτό, το οποίο εφαρμόζεται σε διάφορους δήμους της Ευρώπης και όχι μόνο, αναγκάζει τους δημότες να πληρώνουν ακριβά ακόμα και για την έκδοση μίας ληξιαρχικής πράξης.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αυτή την εβδομάδα, με κορύφωση την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη έχει προγραμματιστεί  απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
Τέλος, την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο Β. ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ