Type Here to Get Search Results !

"Break" στην απεργία για να συνεχιστεί εκ νέου - Πρόλαβαν και καθάρισαν σημεία του κέντρου

Πάτρα: "Break" στην απεργία για να συνεχιστεί εκ νέου - Πρόλαβαν και καθάρισαν σημεία του κέντρου Μπορεί η 48ωρη απεργία των εργαζομένων του δήμου της Πάτρας να δημιούργησε θέμα στις αναρτήσεις των social media, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι η πόλη είχε γεμίσει από σκουπίδια σε διάφορα σημεία της (και έτσι ήταν), όμως το πρωί της Δευτέρας, με την... αυγή, ένα μεγάλο μέρος από αυτά είχε μαζευτεί. 
Η απεργία κράτησε για 48 ώρες και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας το πρωί της Δευτέρας βγήκαν στους δρόμους και ξεκίνησαν να μαζεύουν τα σκουπίδια στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες της πόλης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του δήμου της Πάτρας στον τομέα της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού που θίγονται από το νόμο που περνάει η κυβέρνηση, σταματούν εδώ. 
Το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκέντρωση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο όπου εκεί σε συνεργασία με την ΠΟΕ - ΟΤΑ θα αποφάσιζαν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση που αναμένεται να διαρκέσει έως και την Πέμπτη, ενώ δείχνουν αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν. 
Θα προχωρούν, δηλαδή, κάθε τόσο σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κρατούν για δύο ή και τρεις μέρες, υποστηρίζοντας ότι το δικαίωμα που δίνει στους δήμους η κυβέρνηση να προχωρά σε αναθέσεις ιδιωτικών εταιριών για θέματα που αφορούν την καθαριότητα, τον φωτισμό και το πράσινο, ανοίγει τον δρόμο των απολύσεων και της υποβάθμισης των υπηρεσιών τους.
Πάντως, ο δήμος της Πάτρας είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής δεν πρόκειται για κανέναν από τους τομείς να προχωρήσει σε αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα. "Διεκδικούμε προσλήψεις και όχι απολύσεις" έλεγε χαρακτηριστικά για το θέμα μέλος της δημοτικής αρχής 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ