Type Here to Get Search Results !

Μεγάλη επιχείρηση φορολογικών ελέγχων σε καταστήματα με ρούχα και στην Πάτρ

Μεγάλη πανελλαδική επιχείρηση έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα αστικά κέντρα της χώρας με στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων μαζικής κατανάλωσης, τα οποία διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές έναντι των αντίστοιχων επιχειρήσεων του ιδίου κλάδου.
Οι πρώτοι έλεγχοι, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, έγιναν ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Κόρινθο, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Ρόδο.
Η παραβατικότητα ξεπέρασε το 66%, καθώς δύο στις τρεις επιχειρήσεις απέφευγαν την έκδοση φορολογικών στοιχείων 

Για την επιλογή των προς έλεγχο επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στα οποία - μεταξύ άλλων - περιλαμβάνονταν η σχετικά χαμηλή δηλούμενη κερδοφορία και η χαμηλή απόδοση Φ.Π.Α.
Χαρακτηριστικά, από τους συνολικά 140 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, που έγιναν σε μία μόνο μέρα, προέκυψαν:
Σωρεία παραβάσεων για μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων λιανικής από ενενήντα τρεις επιχειρήσεις. Η παραβατικότητα ξεπέρασε το 66%, καθώς δύο στις τρεις επιχειρήσεις απέφευγαν την έκδοση φορολογικών στοιχείων. Σε μία, μάλιστα, περίπτωση υπήρξε και παρεμπόδιση του ελέγχου.
Μία περίπτωση με ενδείξεις παραποιημένου λογισμικού έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Μία περίπτωση, όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά αρχεία, καθώς - κατά τη διενέργεια του ελέγχου - διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση εξέδιδε αποδείξεις μόνο για τις συναλλαγές, που γίνονταν μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
Τρεις περιπτώσεις, όπου επιχειρήσεις είχαν κάνει πρόσφατα έναρξη εργασιών, με έδρα, όπου λειτουργούσαν αντίστοιχες επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο οι τελευταίες να έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών και χωρίς να αποδεικνύεται με νόμιμα παραστατικά ο τρόπος μεταβίβασης των εμπορευμάτων τους στις νεοϊδρυθείσες.
Η επιχείρηση συνεχίζεται, όπως και η περαιτέρω έρευνα των παραπάνω επιχειρήσεων σύμφωνα με κύκλους της ΑΑΔΕ.
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ