Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ανοίγει θερινό σινεμά σε ταράτσα "πιάτο" της πόλης;

Είναι ένα πάγιο αίτημα των φίλων του κινηματογράφου. Να ανοίξει και πάλι μετά από χρόνια ένα θερινό σινεμά, κοντά στο κέντρο της πόλης. Ένα θερινό σινεμά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, παρόλο που η Πάτρα ήταν μία πόλη που κάποτε ήταν γεμάτη. 
Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, είναι αρκετά μακριά από το κέντρο και βρίσκεται στο Ρίο, μια αίθουσα που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια από το 1971. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ακόμα κοντά στην συμβολή της Γερμανού με την οδό Ηλείας, αλλά αυτός έχει να κάνει κυρίως με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ και προβάλει ταινίες από τον... στρατευμένο κινηματογράφο. 
Έτσι οι μόνες λύσεις για τους σινεφίλ είναι οι προβολές που κάνουν με πρωτοβουλίες τους οι πολιτιστικές ομάδες των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και ο δημοτικός κινηματογράφος που πηγαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Τίποτα όμως από τα δύο δεν μπορούν να καλύψουν το κενό του θερινού σινεμά στην Πάτρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να γίνει μία τέτοια κίνηση από επιχειρηματία που έχει σημαντική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι το θερινό σινεμά θα ανοίξει σε ταράτσα κάτω από τα Ψηλαλώνια, σε κτίριο της Κανάρη, όπου ανήκει στο συγκεκριμένο επιχειρηματία. 
Η ταράτσα θα έχει πιάτο σχεδόν την Πάτρα, με θέα από τα Ψηλαλώνια και εφόσον διαμορφωθεί θα είναι ένας ιδανικός χώρος για αυτόν το σκοπό. Μένει να δούμε αν αυτές οι σκέψεις που υπάρχουν γίνουν πράξη. Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος θερινός κινηματογράφος που υπήρχε στην Πάτρα πριν από αρκετά χρόνια ήταν στο Αελλώ στην Παπαφλέσσα και παρόλο που έχει κριθεί ιστορικός και διατηρητέος, παραμένει με λουκέτο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ