Type Here to Get Search Results !

Η ανοιξιάτικη πλατεία της πόλης, μοιάζει να μαραζώνει

Μια από τις ομορφότερες πλατείες της Πάτρας, ειδικότερα την άνοιξη, με τις νεραντζιές να μοσχοβολούν, είναι σίγουρα αυτή της Τριών Ναυάρχων. 
Ένας πεζόδρομος - πλατεία που κατεβαίνει από τις σκάλες των Υψηλών Αλωνίων και φτάνει έως την Αγίου Ανδρέου, στο ύψος του Φάρου. Πεζόδρομος, βέβαια, στα χαρτιά καθώς ειδικότερα στο κάτω μέρος του, υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα που αράζουν εκεί γιατί βολεύονται οι οδηγοί τους, ενώ σε κάθε είσοδο, υπάρχουν αμάξια που σταθμεύουν εκεί, απαγορεύοντας στην ουσία την διέλευση των πεζών. 
Η κατάσταση στην Τριών Ναυάρχων, όμως, έτσι και αλλιώς δεν είναι η καλύτερη. Ξεκινώντας από το πάνω μέρος της και φτάνοντας έως το κάτω. Οι σκάλες που υπάρχουν, κάτω ακριβώς από τα Ψηλαλώνια, είναι σε κακή κατάσταση και το λιθόκτιστο κάθε τόσο γεμίζει από συνθήματα διαφόρων ειδών. 
Η παιδική χαρά, παρόλο που βρίσκεται δίπλα από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, παραμένει με όργανα παλιά, χωρίς να είναι πιστοποιημένη. Ο φωτισμός που υπάρχει σε διάφορα σημεία του πεζοδρόμου είναι υποτονικός, ενώ επιτήδειοι έχουν αφαιρέσει ολόκληρους στύλους και φανάρια.
Οι νεραντζιές που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του πεζόδρομου δεν έχουν κλαδευτεί, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία οι καρποί να έχουν πέσει στο έδαφος, δημιουργώντας μία αντιαισθητική εικόνα για τους περαστικούς.

Πάτρα: Η ανοιξιάτικη πλατεία της πόλης, μοιάζει να μαραζώνει
Η εικόνα δεν είναι καλύτερη και στα παρτέρια της πλατείας, με τις τριανταφυλλιές και τα διάφορα άνθη, ενώ ότι έχει γίνει αποτελεί εργασία των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
Τα συντριβάνια, τόσο αυτό που βρίσκεται στο ύψος μεταξύ της Κορίνθου και της Μαιζώνος, όσο και το άλλο που είναι πιο χαμηλά υπολειτουργούν, ενώ τα περισσότερα από τα παγκάκια είναι παλιά, γεμάτα από φθορές και με δυσκολία μπορεί να κάτσει κάποιος.
Διασχίζουμε την άνοιξη και είναι η περίοδος που ο πεζόδρομος γεμίζει από παιδιά και κόσμο, ειδικότερα τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες. Τα δεκάδες καταστήματα που υπάρχουν κατά μήκος του πεζοδρόμου, περιμένουν να δουλέψουν και ελπίζουν ότι θα υπάρξουν οι ανάλογες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ