Type Here to Get Search Results !

Η δημόσια περιουσία της Πάτρας στο έλεος των επιτηδείων, των βανδάλων

Τι θα γίνει με τους βανδαλισμούς, τις κλοπές και τις φθορές στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας;
Τα περιστατικά είναι δεκάδες και το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση από τη στιγμή που υπάρχει ατιμωρησία και κανείς από τους υπευθύνους δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τη δράση αυτή των επιτήδειων, που για διάφορους λόγους προχωράνε σε καταστροφές της δημόσιας περιουσίας.
Μιλάμε για τις καταστροφές εκείνες που για να επιδιορθωθούν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε εμείς οι πολίτες από την τσέπη μας. Το πράγμα δεν πάει άλλο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν συμπολίτες που παρακολουθούν το θέμα και γίνονται μάρτυρες καθημερινά του φαινομένου.
Βάνδαλοι καταστρέφουν και κλέβουν φανάρια, στύλους, κολόνες, παγκάκια και ό,τι βρουν στο δρόμο τους, από τη στιγμή που ξέρουν ότι δύσκολα θα τους βρουν και ότι δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από κανέναν για να ψάξει το ζήτημα. 
Στην Τριών Ναυάρχων έχουν κλέψει σχεδόν ολόκληρους στύλους που ήταν εκεί για να φωτίζουν την περιοχή. Το ίδιο και στο πάρκο των Ιτεών. Εκεί τους έχουν κατακρεουργήσει τους φανοστάτες. Καταστροφές πολλές υπάρχουν και στους χώρους του παλαιού λιμανιού, στο μόλο της Αγίου Νικολάου και σε δεκάδες ακόμα συνοικίες της Πάτρας.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δράστες είναι Ρομά που εμπλέκονται στο κυνήγι μετάλλων και πωλούν αυτά που κλέβουν με το αζημίωτο. Όμως οι βανδαλισμοί δεν είναι μόνο από αυτούς.
Αρκετοί συμπολίτες προχωρούν σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας γιατί έτσι βολεύονται. Το παράδειγμα της μικρής κολόνας που υπήρχε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου επί της Κολοκοτρώνη για να απαγορεύει την πρόσβαση στον πεζόδρομο τα λέει όλα. 
Δεν βόλευε κάποιους και την γκρέμισαν. Σε άλλες περιπτώσεις οι καταστροφές γίνονται από αμέλεια. Πέφτουμε πάνω στην κολόνα με το σήμα, την ξηλώνουμε και την αφήνουμε εκεί πεσμένη (φωτογραφία εξωφύλλου - σημείο Κανακάρη). 
Σε άλλες, έτσι για την πλάκα μας και για την ιδεολογία μας. Το παράδειγμα της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και της πλατείας Όλγας είναι χαρακτηριστικό. 

Η δημόσια περιουσία της Πάτρας στο έλεος των επιτηδείων, των βανδάλων και των αδιάφορων
Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Θα την σταματήσει κανείς από τους υπεύθυνους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας. Στον δήμο λένε ότι αφενός δεν έχουν την ευθύνη για την... αστυνόμευση των κοινόχρηστων χώρων, αφετέρου δεν έχουν υπαλλήλους για φύλακες. 
Στην Αστυνομία, υποστηρίζουν ότι η παραβατικότητα στις μέρες μας έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που όλα τα παραπάνω είναι για "ψύλλου πήδημα" και εξάλλου δεν υπάρχει προσωπικό να προχωρά σε εκτεταμένες περιπολίες για την φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων σε όλη την Πάτρα.
Γιατί σε όλη την Πάτρα γίνονται τέτοια περιστατικά. Οπότε η δημόσια περιουσία της πόλης είναι στο έλεος των επιτηδείων, των βανδάλων και των αδιάφορων. Φτάνοντας έτσι στο σημείο να αδιαφορούμε και εμείς...patrasevents

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ