Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μόνο 15 επαγγελματίες έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Παρατείνεται για ένα έτος ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ο οποίος αντί για τις 31/12/2018 που έληγε, θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις έως τις 31/12/2018. Η σχετική τροπολογία έχει ήδη αποσταλεί στη Βουλή και αναμένεται να ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο και να ψηφιστεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Στη σχετική τροπολογία, εκτός από την παράταση θα περιλαμβάνεται και πακέτο βελτιώσεων, στην κατεύθυνση απλοποίησης των διαδικασιών.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς μόλις από το Σεπτέμβριο, άρχισε η πλήρης λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Την παράταση είχε ζητήσει και ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Συλλόγου Πάτρας, καθώς οι διαδικασίες ένταξης προχωρούσαν με ρυθμούς… χελώνας.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ρώρος, μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου 450 επαγγελματίες από την Πάτρα έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με μόλις 15 να έχουν ολοκληρωθεί.
Οπως τόνισε ο κ. Ρώρος, μεγάλο μέρος ευθύνης για τις καθυστερήσεις φέρουν και οι τράπεζες, οι οποίες προτιμούν να κρατούν «δεμένους» κάτω από τη… σκέπη τους, τους οφειλέτες επαγγελματίες, από το να βοηθήσουν στην ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα επαγγελματία που αφού απορρίφθηκε το αίτημά του για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, λίγες ημέρες αργότερα έλαβε καλύτερη πρόταση από την τράπεζα για να ρυθμίσει τις οφειλές του απ’ ευθείας μαζί της.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο Γ. ΡΩΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ