Type Here to Get Search Results !

Πάτρα στη λίστα με τις απαγορευμένες περιοχές εγκατάστασης Μεταναστών

Το ενδεχόμενο στο νέο νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική να μην ισχύσει για την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα το μέτρο του Γεωγραφικού περιορισμού για μετανάστες είναι πλόεν σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr κάτι παραπάνω από ανοιχτό.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο νέο νομοσχέδιο, δεν θα ορίζονται ως «απαγορευμένες» περιοχές για την εγκατάσταση μεταναστών η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα λόγω της ύπαρξης λιμανιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πύλες διαφυγής... Αυτό προκύπτει και από το γεγονός, πως στην σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης (χθες) στην Αθήνα, υπό τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Δ . Βίτσα, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατασιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Αλεξόπουλος και Δριβίλας, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης, η δημοτική σύμβουλος Βικτωρία Αξιώτη, οι Πρόεδροι των Συλλόγων της περιοχής , ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως στο νομοσχέδιο του δικού του υπουργείου δεν προβλέπεται και δεν «χωρά» κάτι τέτοιο.
Ο κ. Βίτσας πριν από τρία εικοσιτετράωρα σε δηλώσεις του με αφορμή το θανατηφόρο επεισόδιο στην είσοδο του πρώην εργοστασίου Λαδοπουλου, με πρωταγωνιστές μέλη ομάδων μεταναστών, εξέφρασε την άποψη πως «ήδη έχει γίνει μια συζήτηση σε σχέση με τον γεωγραφικό αποκλεισμό, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος θα έλεγε μεν με ευκολία ότι «μπορούμε να κάνουμε γεωγραφικό περιορισμό στα σημεία εισόδου», αν και δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως θετικός με αυτό. Όπως εξήγησε επ’ αυτού, θα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός. Όταν κάποιος έχει χαρτί αιτούντος άσυλο δεν μπορείς να του υποδείξεις πού θα πάει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ