Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σήμερα η σύσκεψη φορέων για τους χώρους στέγασης προσφύγων

Πάτρα: Σήμερα η σύσκεψη φορέων για τους χώρους στέγασης προσφύγωνΣύσκεψη φορέων για την εξεύρεση χώρων φιλοξενίας προσφύγων πραγματοποιείται σήμερα στις 10.20 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, από την Περιφέρεια "το αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων», θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί να γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32) τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. και έχουν προσκληθεί εκτός από τους Αντιπεριφερειάρχες, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Εκκλησία, τους Δημάρχους και φορείς".
Να σημειωθεί ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια για το πού θα δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι σε Αχαΐα και Ηλεία.
Ωστόσο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του στη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν δύο περίπου εβδομάδες αναφέρεται:"Είμαστε αντίθετοι με τα hot spots, που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού.
Αν έρθουν μετανάστες στην περιοχή μας, θα καλέσουμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται, ρούχα, τρόφιμα, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.
Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα υπουργεία, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για την καταγραφή και τη μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν, με διαδικασίες που δε θα προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής".
ΟΧΙ λένει και κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα δημιουργία κέντρου, στην περιοχή. Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπολιτιστικών Συλλόγων Νοτίου Τομέα αναφέρεται:
"Μετά από πληροφορίες και από τα ΜΜΕ Ελληνικά και Διεθνή, σχεδιάζεται η ίδρυση κέντρο μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τους φόβους και τις αντιδράσεις των κατοίκων, που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση, ζητούμε τη δική σας θέση για το θέμα, γιατί σε περίπτωση που τα ποιο πάνω, είναι βάσιμα και αληθή, οι πολίτες θα αντιδράσουν, αγωνιστικά για την αποτροπή ίδρυσης των κέντρων αυτών.
Μη ξεχνάτε, ότι η Πάτρα έχει στο παρελθόν θρηνήσει ακόμα και νεκρούς και περιστασιακά άλλων εγκληματικών ενεργειών, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας."
Tα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν ως πιθανές περιοχές δημιουργίας κέντρων την Πάτρα (ΚΕΤΧ, ΜΟΜΑ κ.α.), το Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα.
Σύμφωνα με το ilialive στην Ηλεία αρκετοί φορείς και δήμοι έχουν ξεκινήσει άτυπα από τις προηγούμενες ημέρες την καταγραφή πιθανών χώρων που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Σε γενικές γραμμές μπορούν να προταθούν γήπεδα όπου θα στηθούν σκηνές, κλειστά γυμναστήρια, μεγάλοι ανοιχτοί χώροι, κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται όπως για παράδειγμα το παλιό νοσοκομείο Πύργου, κατασκηνώσεις και παραθεριστικά κέντρα όπως το LM στην περιοχή της Μυρσίνης, αποθήκες του ΑΣΟ που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, στρατόπεδα όπως η ΣΕΤΤΗΛ που διαθέτει μη χρησιμοποιούμενα κτίρια, κατασκηνώσεις και δομές της Εκκλησίας, όπως στην Ηλεία στο Κούμανι και τη Σκαφιδιά.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μιλώντας στο Κόκκινο  είπε ότι "είναι η ώρα της συνεργασίας, να βρούμε μια κοινή λύση, να διαχειριστούμε το θέμα με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ