Type Here to Get Search Results !

Φωτομουντζουρώματα και στην Πάτρα

Φωτομουντζουρώματα και στην Πάτρα Έκθεση των Πατρινών φωτογράων Ν. Υφαντή και Αλεξίας Τούλιου Η έκθεση φωτογραφίας «Φωτομουντζουρώματα» των δύο πατρινών φωτογράφων, Νίκου Υφαντή και Αλεξίας Τούλιου,  η οποία έλαβε χώρα με επιτυχία στο Γαλαξίδι μεταφέρεται στην  αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως» και θα είναι επισκέψιμη ως τις 15 Απρίλη.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 20:30 στο Ηδύφως στην οδό Κύπρου 63, με ταυτόχρονη παρουσίαση του Γαλαξιδιώτικου εθίμου  που ριζώνει κάπου στα παράλια της Σικελίας. Πρόκειται για ένα εξελικτικό τελετουργικό με παγανιστικά στοιχεία που λειτουργεί ως ο καλύτερος προπομπός της Άνοιξης.
Οι δυο φωτογράφοι δεν περιορίζονται στην απλή αποτύπωση του εθίμου αλλά υπόσχονται πλήθος ερμηνειών αφού κάθε μια φωτογραφία διηγείται και μια διαφορετική ιστορία.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα 19:00-22:00, Παρασκευή 20:00-22:00 και Σάββατο 18:00-21:00.
Η Αλεξία Τούλιου γεννήθηκε στην Πάτρα τον Οκτώβρη του 1977.Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και του Ελληνικού Πολιτισμού. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2012. Φωτογραφίες της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.
Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση μαζί με τον Νίκο Υφαντή με θέμα «Το όνειρο». Παράλληλα με τη φωτογραφία ασχολείται και με τη συγγραφή κυρίως διηγημάτων που έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε συλλογές. Από το 2014 αρθρογραφεί και δημοσιεύει φωτογραφίες στο ταξιδιωτικό περιοδικό Έπαθλο. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ».
Ο Νίκος Υφαντής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968, όπου ζει και εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1990. Παρακολούθησε μαθήματα στα Ν.Ε.Λ.Ε. του Δήμου Πατρέων και διετέλεσε μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Ιδρύματος Τοπάλη στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και εκθέτει τη δουλειά του σε πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Από το 2014 φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε μόνιμο άρθρο στο συνδρομητικό περιοδικό Έπαθλο. Το 2014 τιμήθηκε από την Γέφυρα Α.Ε. μαζί με άλλους 5 φωτογράφους για τις φωτογραφίες του με θέμα την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση μαζί με την Αλεξία Τούλιου με θέμα «Το όνειρο».
Είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ» της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος την περίοδο 2011-2014 και Αντιπρόεδρος την περίοδο 2008-2011. Κατά τη θητεία του διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα το Φεστιβάλ φωτογραφίας «Μέρες Φωτογραφίας» εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη τα τελευταία χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ