Type Here to Get Search Results !

Συλλαλητήριο στην Πάτρα

Συλλαληήριο στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στη ΝΑΤΟική παρουσία και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς διοργάνωσαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 10 Μάρτη οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, Θεατρικών Σπουδών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και ΣΔΟ.
Με συνθήματα όπως «Να σταματήσει τώρα το έγκλημα στο Αιγαίο. Να φύγουν τώρα τα ΝΑΤΟικά πλοία», «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ - κεφαλαίου», οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι κατήγγειλαν την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στον Πατραϊκό Κόλπο, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις τις τελευταίες μέρες.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι αναφέρουν: «Η παρουσία τους αποτελεί πρόκληση. Είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει εμπλακεί στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και κρίκος αυτής της εμπλοκής είναι η συμφωνία της στην παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, που είναι προάγγελος επικίνδυνων, για το λαό και για τους πρόσφυγες, εξελίξεων.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως "άγγελο φύλακα", όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας δολοφονικός μηχανισμός επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η ΕΕ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, υποστηρίζοντας "γκρίζες ζώνες".
Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια σε κοινό αγώνα, να γίνει υπόθεση του συλλόγου μας η αλληλεγγύη, η ενημέρωση των συμφοιτητών μας. Ο λαός μας, η νεολαία δεν έχει αντίπαλο ξεριζωμένους ανθρώπους, στεκόμαστε δίπλα τους, μια γροθιά, γιατί είναι κοινή η επίθεση».
Την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού, στις 21 Μάρτη, κορυφώνουν την αλληλεγγύη τους με διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης στο χώρο του Αμφιθεάτρου Θετικών Επιστημών (ΑΘΕ), έξω από το Επίκεντρο, στις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στις 18.30 στην πλατεία Γεωργίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ