Type Here to Get Search Results !

Ημερίδα του Λιμενικού στην Πάτρα για το προσφυγικό

limeniko metanastes patratoraΣτα πλαίσια δραστηριότητας της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με έδρα την Πάτρα και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας επί των ακτών της νοτίως της άκρας Πετηνάρι, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας, νότιας Βοιωτίας επί των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και τη νήσο Κύθηρα της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας προΐσταται ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΛΟΓΕΙΤΩΝ Σταμάτιος, αναλήφθηκε πρωτοβουλία για την υλοποίηση της πρώτης επιστημονικής ημερίδας το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 με ώρα έναρξης 10.00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ»
και εισηγητές τους:
  • Αμανατίδη Ελευθέριο, Επίκουρο καθ. Πανεπιστημίου Πατρών
  • Μανωλάκο Παναγιώτη, καθ. Ακαδημαϊκό υπεύθυνο προγράμματος εξ’ αποστάσεως εξειδίκευσης MARITIME LABOR CONVENTION, Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • Pavlakou Jenny, Director of Research, Institute of International Nautical Studies
  • Παχουνδάκη Ισίδωρο, καθ. Ακαδημαϊκό υπεύθυνο προγράμματος εξ’ αποστάσεως εξειδίκευσης Διοίκηση Πολυπολιτισμικών και Πολυθρησκευτικών Πληρωμάτων στην Εμπορική Ναυτιλία, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Σπύρου Ευστράτιο, καθ. Επιστημονικό Υπεύθυνο Προγράμματος Εξειδίκευσης,Σύγχρονες Εφαρμογές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη Ναυτιλία, Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  • Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Καλογείτονα Σταμάτιο, Προϊστάμενο 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑKΤ.
  • Πλοίαρχο Λ.Σ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ Τρύφωνα, Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας.
Η Ημερίδα πραγματοποιείται προκειμένου ενημερωθεί – επιμορφωθεί τόσο το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στις Λιμενικές Αρχές αρμοδιότητας της ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και οι πολίτες της Πάτρας, επί θεμάτων που προκύπτουν από τα μεγάλα κύματα μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.
Σκοπός της ημερίδας, είναι να γίνει αντιληπτό, ότι ένας κοινωνικός, πολιτισμικός και γεωγραφικός χώρος ο οποίος απαρτίζεται από διαφορετικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ταυτότητες, εμπεριέχει τις δυναμικές των ταυτοτήτων, σε θετικά και αρνητικά αποτελέσματα της επίτευξης των στόχων που θέτει η ομάδα ή οι ομάδες στο κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και γεωγραφικό περιβάλλον που διαβιούν. Οι ταυτότητες είναι εκεί παρούσες και δυναμικές, είτε γίνονται αντιληπτές, είτε όχι.
Ο νέος τρόπος διοίκησης και διαχείρισης του δημόσιου βίου και χώρου μας, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και τα ζητήματα ταυτότητας, από τη στιγμή που θέλοντας και μη η κουλτούρα του ατόμου υπάρχει και επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον σε θέματα αντιλήψεων και πρακτικών, τρόπων και σχημάτων σκέψης, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία, την εργασία και στην παραγωγικότητα, μιας ομάδας, μιας επιχείρησης, μιας ολόκληρης κρατικής μηχανής.
Οι σύγχρονες κοινωνίες και ειδικά στον αστικό χώρο χαρακτηρίζονται από την χωρική και κοινωνική συνύπαρξη διαφορετικών εθνικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών κοινοτήτων και κοινωνικών τάξεων.
Λόγω της καθημερινής συμβίωσης του ντόπιου πληθυσμού με τους μετανάστες και με φυλετικές και θρησκευτικές μειονότητες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκύψουν συγκρούσεις και κοινωνικοί αποκλεισμοί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ