Type Here to Get Search Results !

Μέρες μαθητικής δημιουργίας στην Πάτρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διήμερο Μαθητικής Δημιουργίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ στην Πάτρα, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φλεβάρη.
Πλήθος μαθητών, αλλά και γονείς, πέρασαν από το χώρο όπου φιλοξενούνταν οι δραστηριότητες, εκεί όπου με το μεράκι των μελών και των φίλων της ΚΝΕ δόθηκε για δυο μέρες χώρος στους μαθητές της πόλης να εκφράσουν τα ενδιαφέροντά, τις κλίσεις, τους προβληματισμούς τους.
Οπως τόνισε και ο Θανάσης Μελάς, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέας του Μαθητικού Τομέα της Πάτρας: «Η τέχνη, ο πολιτισμός, η δημιουργική έκφραση είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων μας. Αλλωστε, η έμπνευση πηγάζει από την ίδια τη ζωή, από τον αγώνα για να την αλλάξουμε. Οι μεγαλύτεροι αγώνες του λαού μας, άλλωστε, έχουν συνδεθεί με μεγάλες καλλιτεχνικές δημιουργίες... Σήμερα όποιος μαθητής θέλει να ασχοληθεί με τον πολιτισμό πρέπει να πληρώσει ακριβά σε ιδιωτικές δομές, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν υπάρχουν δωρεάν υποδομές, είτε μαραζώνουν και υπολειτουργούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ΕΣΣΔ, όπου οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία ήταν καθολικό δικαίωμα. Η ΚΝΕ είναι η μόνη πολιτική νεολαία που δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, διεκδικεί και πρωτοστατεί στην προώθηση της νεανικής δημιουργίας, μακριά από χορηγούς και μεγάλα συμφέροντα της βιομηχανίας του θεάματος».

Ολο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ απευθύνονταν σε συμμαθητές τους μέσα στο σχολείο, σε ομάδες που υπήρχαν. Προσπάθησαν μπροστά στο διήμερο να φτιάξουν ομάδες με τις οποίες θα συμμετάσχουν και θα δείξουν το έργο τους, τα ενδιαφέροντά τους.
Το πρόγραμμα του Διημέρου περιλάμβανε: Χορευτικές επιδείξεις από το παιδικό τμήμα του χορευτικού του Δήμου Πατρέων και από το παιδικό τμήμα του χορευτικού του Παμμικρασιατικού Συλλόγου, επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής από μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ, επίδειξη parkour από μαθητές του 9ου Γυμνασίου, σατιρικό σκετς από μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου του ΜΑΣ, μουσικά σχήματα από το 1ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, 9ο Γυμνάσιο και 10ο Γυμνάσιο.
Επίσης, στο χώρο υπήρχαν: Εκθεση φωτογραφίας από μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ, χώρος για graffiti, εργαστήριο Καραγκιόζη, ζωγραφική.
Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα Μαθητικά Φεστιβάλ στην Πάτρα τον Απρίλη και σε άλλες δραστηριότητες μέχρι τότε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ