Type Here to Get Search Results !

Εργοδότες "γονατίζουν" τους υψηλόμισθους για να παραιτηθούν!

Πάτρα: Εργοδότες "γονατίζουν" τους υψηλόμισθους για να παραιτηθούν!Ελάχιστοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων και των εταιριών  που παίρνουν έναν μισθό αξιοπρεπή που να κυμαίνεται μεταξύ 800 έως και 1.200 ευρώ.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι με το εργασιακό καθεστώς που υπάρχει και την μεγάλη ανεργία που χαρακτηρίζει την αγορά εργασίας παίρνουν έναν μισθό που δεν ξεπερνάει τα 600 με 700 ευρώ. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη βέβαια για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε καταστήματα πολυεθνικών εταιριών(και όχι μόνο) λιανικού εμπορίου.
Εκεί ο μισθός έχει φτάσει τα 450 με 550 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Όσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν φτάσει να δίνουν χαρτζηλίκια των 250 και των 300 ευρώ. Αυτός είναι ο νέος κλιμακωτός πίνακας των μισθωτών στην εποχή του μνημονίου.
Ακόμα όμως και οι λιγοστοί υψηλόμισθοι που έχουν απομείνει στις μεγάλες εταιρίες και στα πολυκαταστήματα, δέχονται τέτοιες πιέσεις από τα πιο υψηλά στελέχη τους που αναγκάζονται να παραιτηθούν, προκειμένου να διατηρήσουν την ψυχολογική τους ηρεμία.
Οι εταιρίες, τα καταστήματα και η εργοδοσία με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουν τα έξοδα των αποζημιώσεων και παίρνουν για να καλύψουν τα κενά φθηνά εργατικά χέρια που βρίσκουν εύκολα στο πλέγμα της ανεργίας.
Μία τέτοια κατάσταση παραλίγο να οδηγήσει έναν 35χρονο υπάλληλο σε γνωστό πολυκατάστημα της Πάτρας στο να σκέφτεται να βάλει ένα τέρμα στην ζωή του πέφτοντας από την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, αφήνοντας πίσω το ένα παιδί του.
Τελικά δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο, πήρε δύναμη από τον σύλλογο εμπορουπαλλήλων Πάτρας που γνώριζε το ζήτημα, παραιτήθηκε από την θέση του και τώρα ψάχνει να βρει μια νέα εργασία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ