Type Here to Get Search Results !

Το Πελοποννησιακό ντέρμπι στην Πάτρα

Ο Αρκαδικός αντιμετωπίζει αύριο στην Πάτρα τον Απόλλωνα Πατρών, στο πρώτο (για τον Αρκαδικό) Πελοποννησιακό ντέρμπι της Α1 κατηγορίας, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία που είχε σημειώσει στις 14 Μαΐου 2011, όταν κέρδισε με 57-48 τον Απόλλωνα στην Πάτρα για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Θα πρέπει λοιπόν, εκείνο το παιχνίδι στην Πάτρα να λειτουργήσει ως οδηγός στον αυριανό αγώνα του Αρκαδικού, γιατί σε εκείνο το ματς θριάμβευσε έχοντας εφαλτήριο των προσπαθειών του την εξαιρετική άμυνα. Σε κανένα άλλο παιχνίδι σε εκτός έδρας αγώνα, τα έξι χρόνια που ο Αρκαδικός συμμετείχε στην Α2 κατηγορία, δεν δέχτηκε λιγότερους πόντους!
Εκτός της καλής του άμυνας όμως, ο Αρκαδικός, θα πρέπει να έχει καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια, που σημαίνει ότι πρέπει να βελτιωθούν τα σουτ των Βαν Όστρουμ (3/31 τρίποντα μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα), Μπράουν (5/31 τρίποντα) και να μην μείνει μόνο η ευστοχία του Νουουτίνεν, που (λογικά) θα αποτελέσει στόχο στα αυριανά πλάνα των γηπεδούχων. 
Ειδικότερα, χρειάζονται οι πόντοι του Μπράουν, που αποτελεί παίκτη-βαρόμετρο για την επίθεση του Αρκαδικού, σε συνδυασμό πάντα με τον πλουραλισμό και την βοήθεια σε αυτόν τον τομέα από τους Καββαδά, Νουουτίνεν, Λαμπρόπουλου Άιρλαντ και των υπολοίπων παικτών.
Η προετοιμασία του Αρκαδικού ολοκληρώνεται απόψε και όπως όλα δείχνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον αυριανό αγώνα, με τον Γιάννη Καστρίτη και τους παίκτες του να δουλεύουν αθόρυβα και συστηματικά για τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα.
Οι δυσκολίες της αναμέτρησης είναι πολλές και γνωστές σε όλους τους φίλους του μπάσκετ, καθώς ο Απόλλωνας στα τελευταία τρία παιχνίδια παρουσιάζεται πολύ ανεβασμένος αγωνιστικά, καθώς προέρχεται από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις –παρότι συνοδεύτηκαν από ήττες- απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που ακολούθησαν το μεγάλο «διπλό» στην Καβάλα (με 91-70!).
Ο Αρκαδικός θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την περιφερειακή γραμμή «πυρός» του Απόλλωνα, που σε κάποια στιγμή του αγώνα θα έχει ακόμα και πέντε καλούς σουτέρ. Εναντίον του Παναθηναϊκού οι παίκτες του Απόλλωνα ευστόχησαν σε 15 τρίποντα και εναντίον της ΑΕΚ σε 13, διεκδικώντας μέχρι τέλους τη νίκη. 
Μεταξύ αυτών των καλών σουτέρ και ο ψηλός της ομάδας Τόνι Μέιερ, που είναι πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα με 16 πόντους μέσο όρο και 51% στα τρίποντα, ο «άγνωστος Χ» στο ευρύ κοινό Γιάννης Κουζέλογλου που προστέθηκε στο ρόστερ του Απόλλωνα στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και οι καλοί περιφερειακοί όπως ο Δημήτρης Βεργίνης, ο Σουηδός Μάρτιν Πάλμπλαντ, οι Αμερικάνοι Πέτι Πέρι, Ντάρεν Ντάνκαν και ο Γιάννης Αθανασούλας.
Στις μάχες της ρακέτας, ο Τόνι Γουντς με το νεοαποκτηθέντα (από την Κηφισιά) Διαμαντάκο θα έχουν το δικό τους μερίδιο στην επίθεση του Απόλλωνα και φυσικά χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, τόσο με τις κινήσεις τους κοντά στο καλάθι, όσο και στην διεκδίκηση των ριμπάουντ. 
Τα… αντίδοτα από πλευράς Αρκαδικού υπάρχουν, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρξει συγκέντρωση στο μέγιστο βαθμό από το εναρκτήριο τζάμπολ και φυσικά ιδιαίτερης προσοχής και συγκέντρωσης χρήζουν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι αναμένονται… φουριόζοι, στην προσπάθεια τους να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας.
Αν τα πράγματα όμως πάνε καλά στην αρχή, μπορεί να επαληθευτεί και η σοφή ρήση του λαού μας «Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται» με την λογική πώς όσο κυλάει το παιχνίδι και ο Αρκαδικός είναι μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, τόσο το βάρος (και το άγχος του γηπεδούχου-φαβορί) θα γίνεται μεγαλύτερο για τους παίκτες του Απόλλωνα
Ο Πατρινός Τύπος και ο μπασκετικός κόσμος της Πάτρας έχουν δώσει προσδώσει χαρακτήρα τελικού στον αυριανό αγώνα, που σημαίνει αντίστοιχα και το ανάλογο άγχος για νίκη στους παίκτες του Απόλλωνα, ενώ παράλληλα η διοίκηση της Πατρινής ΚΑΕ έβγαλε εισιτήρια που κοστολογούνται ακόμα και με επτά ευρώ, στην προσπάθεια της να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο της Περιβόλας με κόσμο! 
 Τέλος, στην προϊστορία παιχνιδιών στην Πάτρα μεταξύ Αρκαδικού και Απόλλωνα, οι δύο ομάδες μοιράζονται τις νίκες. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το πρώτο μεταξύ των δύο Πελοποννησιακών ομάδων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ωστόσο έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και υπάρχει η σχετική προϊστορία από την Α2 κατηγορία.
Ο Αρκαδικός κέρδισε στην Πάτρα στις 14 Μαΐου 2011 με 57-48 και έχασε στην παράταση στις 19 Νοεμβρίου 2011 με 94-89 (84-84 κ.α). Από το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Πάτρα «διασώζονται» ο Νίκος Αργυρόπουλος –με τις 316 συμμετοχές στην Α1-  για τον Απόλλωνα και ο Γιώργος Κοψαύτης για τον Αρκαδικό, ενώ ο Σταύρος Δανιήλ που τότε έπαιζε (είχε σημειώσει 17 πόντους) στον Απόλλωνα βρέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο κλειστό της Τρίπολης για να «κατασκοπεύσει» τον αυριανό αντίπαλο της ομάδας του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ