Type Here to Get Search Results !

Δουλέμπορος στην Πάτρα συνελήφθη με 1,5 εκατ. ευρώ

Σε τρισάθλιες συνθήκες κρατούσε φυλακισμένους ένας 51χρονος πτηνοτρόφος επτά Ρουμάνους εργάτες τους οποίους είχε «στρατολογήσει» Ρουμάνος συνεργάτης του.
Το κουβάρι τις υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις αρχές του 2015 δύο Ρουμάνοι κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από ομοεθνή τους ο οποίος τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία στην Ελλάδα και με ικανοποιητικό μισθό.
Όταν όμως οι δύο καταγγέλοντες έφτασαν στην Πάτρα, ο Έλληνας πτηνοτρόφος και ο Ρουμάνος συνεργός του τους οδήγησαν σε μια τρώγλη, χωρίς θέρμανση, με άθλιες συνθήκες υγιεινής και με ελλιπή σίτιση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο 51χρονος υποχρέωνε τους εργάτες να εργάζονται από τα ξημερώματα έως το βράδυ χωρίς κανένα διάλλειμμα ενώ όποτε αυτοί διαμαρτύρονταν είτε τους χτυπούσε είτε εμφανιζόταν με όπλα προκειμένου να τους φοβίσει. Για να γίνει, μάλιστα, πιο πειστικός πυροβολούσε στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια των αλλοδαπών.
Όταν η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο πτηνοτροφείο του 51χρονου βρήκε και ελευθέρωσε επτά Ρουμάνους «για τους οποίους προέκυψε ότι τυγχάνουν θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση».


Διάβασε περισσότερα στο: Δουλέμπορος στην Πάτρα συνελήφθη με 1,5 εκατ. ευρώ (pics) | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ