Type Here to Get Search Results !

Γηράσκω αεί διδασκόμενος - Γνωρίστε τη ΜΚΟ που εκπαιδεύει τους ενηλίκες της πόλης μας

Πάτρα: Γηράσκω αεί διδασκόμενος - Γνωρίστε τη ΜΚΟ που εκπαιδεύει τους ενηλίκες της πόλης μας Τι μπορείτε να μάθετε στο Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή, για μια νέα ενασχόληση, για ένα καινούργιο χόμπι που μπορεί να σας αποφέρει και κάποια χρήματα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Κι αν πιστεύετε ότι κανείς δεν ασχολείται με τους μεγαλύτερους που θέλουν να μάθουν καινούργια πράγματα, τότε δεν γνωρίζετε την ύπαρξη του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2004, στην Πάτρα, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων πολιτών, την επιμόρφωση, προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη τους και βελτιώνοντας την προσωπικότητα τους.
Στα σεμινάρια που πραγματοποιεί κατά καιρούς μπορεί να συμμετάσχει όποιος ενήλικας το επιθυμεί, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό, απλά και μόνο για να καλυφθούν τα έξοδα των καθηγητών που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι και βοηθούν το έργο του Ινστιτούτου.
Όπως εξηγεί στο thebest.gr, η Πρόεδρος και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων είναι η Κυριακή Βαμβακά – Χριστοδουλοπούλου, η ΜΚΟ έχει μεγάλη εμπειρία υλοποίησης και εξειδίκευσης σ’ Ευρωπαϊκά Προγράμματα που απευθύνονται σε ενήλικες, από τα οποία αντλεί και την χρηματοδότησή της.
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός η ίδια αποφάσισε, όπως σημειώνει στο thebest.gr, να μην κλειστεί στο σπίτι της αλλά βγει μπροστά και να προσφέρει, αναλαμβάνοντας το ρόλο του ταγού που μπορεί να βοηθήσει συνανθρώπους μας, μέσα στις συνθήκες της κρίσης.
«Στο Ινστιτούτο μας έχουν πολλοί διαφορετικοί συμπολίτες, νέοι άνεργοι άνθρωποι που αναζητούν μια διέξοδο, μεγαλύτεροι που δεν το βάζουν κάτω. Εμείς τους προσφέρουμε μια ευχάριστη απασχόληση που μπορεί να τους φανεί χρήσιμη στη ζωή τους», εξηγεί η κυρία Βαμβακά.
Τα σεμινάρια του Ινστιτούτου αφορούν μαθήματα αγγλικών και ιταλικών. Επίσης προσφέρονται πρακτικές γνώσεις όπως κατασκευή κοσμημάτων, σαπουνιών, διακοσμητικών κεριών, σαπουνιών από ελαιόλαδο, ειδών με βάση το δέρμα ενώ γίνονται μαθήματα ζωγραφικής και κεντήματος. Παράλληλα, μια φορά το μήνα, λειτουργεί και λέσχη ανάγνωσης.
Αρκετές από τις κοπέλες μάλιστα που παρακολουθούν τα σεμινάρια κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα  πωλώντας τα είδη που μαθαίνουν να κατασκευάζουν, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι μεγάλη και συνήθως οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 150.
Συχνές είναι επίσης οι επισκέψεις στην Πάτρα άλλων Ευρωπαίων που συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα, ενώ και το Αχαϊκό Ινστιτούτο διοργανώνει ανάλογα ταξίδια στο εξωτερικό.
«Το Ινστιτούτο μας δραστηριοποιείται στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανοίγεται στην τοπική κοινωνία, προσφέροντας άτυπη μάθηση – εκπαίδευση των ενηλίκων σε ενήλικες πολίτες, ιδιαίτερα σε γυναίκες και συντελεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας δίνοντας τους ευκαιρίες επιμόρφωσης, προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης», υπογραμμίζει η κυρία Βαμβακά.
Αυτή την περίοδο το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, προγραμματίζει τα ακόλουθα σεμινάρια-εργαστήρια:
1. Εργαστήρι Δημιουργίας Κοσμήματος για Αρχαρίους

Διάρκεια του προγράμματος: 10 ώρες (έναρξη Φεβρουάριος 2015)
Αριθμός ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: 10-12 άτομα
Σκοπός του προγράμματος: να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι γνώση και δεξιότητες στην δημιουργία κοσμημάτων (κολιέ, βραχιόλι, σκουλαρίκια, δαχτυλίδι, καρφίτσα). Δημιουργία κοσμημάτων με ατσαλόσυρμα, σύρμα, μέταλλο και χάντρες. Κατασκευές μοντέρνων σχεδίων με αλυσίδα και κορδόνια/νήμα, μακραμέ.

2. Εργαστήρι Δημιουργίας Κοσμήματος για Προχωρημένους

Διάρκεια του προγράμματος: 8 ώρες (έναρξη Φεβρουάριος 2015)
Αριθμός ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: 10-12 άτομα
Σκοπός του προγράμματος: να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι γνώση και δεξιότητες στην δημιουργία κοσμημάτων. Τεχνική των κόμπων (βασική & περίτεχνη). Μακραμέ απλό & σύνθετο, Δημιουργία κολιέ και βραχιόλι με αλυσίδα, δέρμα και κρύσταλλα. Δημιουργία κοσμημάτων με σύρμα και χάντρες, πλεκτά στοιχεία

3. Εργαστήρι Δημιουργίας Σαπουνιού

Τίτλος προγράμματος: Δημιουργία σαπουνιών
Διάρκεια του προγράμματος: 3 ώρες (έναρξη Φεβρουάριος 2015)
Αριθμός ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: 10-15 άτομα
Σκοπός του προγράμματος: να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι γνώση και δεξιότητες στην δημιουργία σαπουνιών. Να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους αγνά σαπούνια ελαιολάδου και σαπούνια γλυκερίνης με διάφορα χρώματα και αρώματα.

4. Εργαστήρι Κεντήματος
Τίτλος προγράμματος: Εργαστήρι Κεντήματος
Διάρκεια του προγράμματος: 8 ώρες (έναρξη Φεβρουάριος 2015)
Αριθμός ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: 10-12 άτομα
Σκοπός του προγράμματος: να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι γνώση και δεξιότητες στο κέντημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ