Type Here to Get Search Results !

Άνθρωποι και ποντίκια στην Πάτρα


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Πείνα, δυστυχία, ποντίκια, σκοτάδι και απειλή έξωσης ανά πάσα στιγμή, συνθέτουν το σκηνικό στο ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται μια ανάσα από την καρδιά της Πάτρας στην περιοχή του Αη Γιώργη του Λάγγουρα.
Τα λόγια και οι εικόνες δεν μπορούν να αποτυπώσουν το δράμα μιας γυναίκας η οποία «ζει» το τριών χρόνων εγγονάκι της με προσφορές λίγων τροφίμων από γείτονες. 
Η μοίρα άρχισε να της δείχνει το σκληρό πρόσωπο πριν 11 χρόνια όταν έχασε τον άντρα της και από τότε τα χτυπήματα είναι απανωτά τόσο γι’ αυτή και για την άνεργη κόρη και γιό της όσο και για την εγγονή της.
Στο σπίτι τρώγλη που ζει η τρίχρονη μαζί με τη γιαγιά της, το πάτωμα είναι γεμάτο με χαρτόνια πάνω στα οποία υπάρχουν κόλες προκειμένου να αιχμαλωτίζονται τα ποντίκια τα οποία κάνουν καθημερινά παρέλαση. 
Λίγους μήνες αφότου γεννήθηκε η μικρή εγγονή της, ο γαμπρός της έμεινε ανάπηρος ενώ όσες πόρτες κι΄ αν χτύπησε κανένας δεν πρόσφερε δουλειά τόσο σε αυτή όσο και στα παιδιά της.
Η οικονομική κρίση την βρήκε να ζει σε ένα σπίτι τρώγλη – αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες – για το οποίο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 200 ευρώ, ποσό το οποίο εδώ και έξι μήνες αδυνατεί να δώσει, με αποτέλεσμα να απειλείται καθημερινά με έξωση από τον ιδιοκτήτη 
Ουσιαστικά το μεγάλωμα του μικρού παιδιού το έχει αναλάβει μόνη της, ενώ την ίδια ώρα η πρόνοια της παρέχει το «θεόρατο» ποσό των 88 ευρώ το δίμηνο . Παρά την δυστυχία να σημειωθεί πως όλα τα μέλη της οικογένειας είναι χωρίς ασφάλιση, ενώ γείτονες κάνουν το τελευταίο διάστημα προσπάθεια να τους παρέχουν ασφάλιση μέσω ΟΑΕΔ ή πρόνοιας.
 Το δράμα που βιώνει η 50χρονη χήρα και η τρίχρονη εγγονή της δεν έχει τελειωμό, καθώς επί ένα χρόνο είναι χωρίς ρεύμα με την οφειλή της  να ξεπερνά τα 2000, ενώ για τις ανάγκες της μικρής με τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας «κλέβει» ρεύμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ