Type Here to Get Search Results !

Αναστασία Στεφανίδη: Η βασίλισσα του καρναβαλιού μάς προσκαλεί στη Πάτρα

Θελήσαμε να γευτούμε λίγο καρναβάλι, να νιώσουμε τους παλμούς του χορού και της διασκέδασης, να απομακρύνουμε τη μιζέρια και το άγχος, και να ξεχαστούμε κάπου στους δρόμους της Πάτρας, την πόλη του Καρναβαλιού. Έτσι, λοιπόν, ζητήσαμε από τη βασίλισσα, Αναστασία Στεφανίδη, να μας στείλει λίγο από την καρναβαλίστικη - μαγική διάθεσή της και να μας γεμίσει με κομφετί και κορδέλες.
Για να το πάρουμε το πράγμα από την αρχή, η Πάτρα είναι η πόλη που μετρά 180 χρόνια καρναβαλίστικων εκδηλώσεων, με σύμμαχο την καλή διάθεση, τον χορό, το γέλιο, και φυσικά την χαρά της μεταμφίεσης, στης οποίας τα στοιχεία κρύβεται η καυστικότητα με τα στοχευμένα πολιτικά άρματα, το χιούμορ των παιδιών, ο καλοδεχούμενος και σεβαστός παλιμπαιδισμός των μεγάλων και φυσικά, η φαντασία και η δημιουργικότητα.
Και επειδή κανένα καρναβάλι δεν είναι Καρναβάλι με κάππα κεφαλαίο χωρίς τη βασίλισσά του, σπεύσαμε να γνωρίσουμε τη φετινή βασίλισσα, Αναστασία Στεφανίδη, για να μας μοιράσει λίγη από τη μαγεία της αποκριάς. Και να μας ταξιδέψει στην πόλη που έγινε συνώνυμο του καρναβαλιού!
Μεγαλωμένη στην Πάτρα, η Αναστασία είναι μία... φυσική καρναβασίλισσα, καθώς αν και μόλις 22 χρονών έχει "προλάβει" να τιμήσει την καρναβαλίστικη παρέλαση πολλάκις. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο "ξεναγό" στο πατρινό καρναβάλι!
Ως "βετεράνος" των καρναβαλίστικων παρελάσεων, η Αναστασία άκουσε το κάλεσμα του δήμου Πατρέων, που αναζητούσε τη βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού, και υπέβαλε την αίτησή της. Με μπρίο, διάθεση, κέφι, αλλά και βιογραφικό και συνέντευξη, στέφθηκε βασίλισσα.

Γιατί μια βασίλισσα πρέπει να είναι καρναβασίλισσα
Γιατί μια βασίλισσα πρέπει να είναι καρναβασίλισσα

"Εθιμοτυπικά, από το 1939, η βασίλισσα στη Πάτρα επιλεγόταν ανάμεσα σε μαθήτριες της πόλης. Φέτος, η διαδικασία αυτή έγινε τυπικά, με βιογραφικό και συνέντευξη. Είμαι χρόνια καρναβαλίστρια και νομίζω πως η βασίλισσα πρέπει να είναι σίγουρα καρναβασίλισσα", μας λέει η Αναστασία.
Και η καρναβαλοκουβέντα μας ξεκινά...

Μαγικές δυνάμεις και ένα γράμμα από το κάστρο της βασίλισσας

Πιστεύουμε στα παραμύθια, και ρωτήσαμε τη βασίλισσα αν μπορούσε να αποκτήσει όποιες ήθελε, ποιες μαγικές δυνάμεις θα επέλεγε. Η Αναστασία δεν το σκέφτηκε πολύ.
"Οι μαγικές δυνάμεις της βασίλισσας σίγουρα θα ασχολούνταν, με κάποιον τρόπο, με τα χαμόγελα των ανθρώπων. Είναι δύσκολες εποχές και οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν με την ίδια ευτυχία όπως παλιά. Αυτά τα χαμόγελα τα θέλουμε πίσω", μας είπε.
Και όταν της ζητήσαμε να μας πει τι θα μας έγραφε, αν μας έστελνε ένα γράμμα από το κάστρο της, η όμορφη Αναστασία, σαν σωστή πατρινή καρναβασίλισσα, μας έδωσε το σύνθημα:
"Τέτοια χαρά, τέτοια μαγεία, τόσα χρώματα, παιδικότητα και ανεμελιά δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Σας προσκαλώ όλους να έρθετε!".

Η Αναστασία μας προσκαλεί στη Πάτρα
Η Αναστασία μας προσκαλεί στη Πάτρα

Όσο για το τι κρύβει φέτος η παρέλαση του καρναβαλιού, η βασίλισσα μας εκμυστηρέυθηκε πως το κυρίαρχο θέμα και τα στοιχεία που θα επικρατήσουν, θα είναι επηρεασμένα από την Ανατολή.
Αλλά επειδή δεν γίνεται να τα λέμε και όλα με κάθε λεπτομέρεια, για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες πρέπει να πάμε να ζήσουμε από κοντά αυτό που λέγεται "Πατρινό καρναβάλι για πάντα". Αν ακολουθήσουμε στο κέφι, στη διάθεση και στον χορό την Αναστασία Στεφανίδη, είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε υπέροχα!

Tips καλοπέρασης στο καρναβάλι της Πάτρας

Και αν φέτος την πάρουμε την απόφαση να δούμε και να ζήσουμε το πατρινό καρναβάλι από κοντά, υπάρχουν κάποια σημεία που καλό θα ήταν να προσέξουμε, για να μην μας χαλάσει τίποτα τη διάθεση.
Βροχή: Παραδοσιακά, το καρναβάλι της Πάτρας γίνεται με σύντροφό του την βροχή. Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτό που προτείνουμε εμείς είναι: Just sing, dance in the rain and enjoy! Ομπρέλες και αντίστοιχα αξεσουάρ δεν θα μας χρησιμέψουν σε τίποτα. Ο χορός και η μαυροδάφνη αρκούν.


Η βροχή δεν μας εμποδίζει να περάσουμε καλά
Κινητά: Παρακαλώ απενεργοποιήστε τα κινητά σας. Ένα λάθος που μπορεί να κάνουμε είναι να είμαστε συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι, προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε με φίλους και γνωστούς. Relax, η Πάτρα είναι μία από τις πιο εύκολες πόλεις και δύσκολα μπορεί κανείς να χαθεί. Το χαρούμενο κύμα κόσμου, εντελώς αβίαστα και φυσικά, μας καθοδηγεί πάντα προς μία κατεύθυνση που λειτουργεί ως σημείο ραντεβού.
Κόσμος: Παντού έχει κόσμο. Εδώ είναι το πλεονέκτημα, αλλά ταυτόχρονα και το -μικρό- μειονέκτημα της κατάστασης. Σε περίπτωση που δεν μας χωράν τα μαγαζιά, (true story) εμείς απλά να πούμε πως οι καλύτερες στιγμές είναι οι πιο απλές. Το party στον δρόμο είναι κάποιες φορές το καλύτερο!


Κόσμος, πολύς κόσμος
Αλκοόλ: Μέτρον άριστον. Λίγη μαυροδάφνη που θα πωλείται παντού ή το παραδοσιακό ποτό της Πάτρας την τεντούρα, θα τα δοκιμάσουμε. Το θέμα είναι να μην το παρακάνουμε για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Φαγητό: Η ώρα του φαγητού είναι μία δύσκολη ώρα, καθώς στο κέντρο της πόλης τα περισσότερα μαγαζιά θα είναι φίσκα από τον κόσμο. Οπότε ή κάνουμε υπομονή ή μαγειρεύουμε στο σπίτι του φίλου που μας φιλοξένησε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τόσο χορό και τραγούδι, το φαγητό επιβάλλεται.


Υπομονή και θα φάμε όσο θέλουμε
Χαμόγελα: Και για το τέλος, απλά βιώνουμε τη στιγμή και αφήνουμε τη μουσική να μας παρασύρει. Και όπως είπε η βασίλισσα, φέτος θέλει να μας δει όλους χαμογελαστούς. Και το παράδειγμα μας το δίνει η ίδια!

Το παράδειγμα του χαμόγελου το παίρνουμε από την Αναστασία
Το παράδειγμα του χαμόγελου το παίρνουμε από την Αναστασία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ