Type Here to Get Search Results !

Η εισήγηση της "Νέας Πόλης" για τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές

Η εισήγηση του Ν. Θεοδωρόπουλου της «Νέας Πόλης» για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων έχει ως εξής: «Ένα διεθνές γνωμικό λέει: Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση.
Έτσι κι εμείς λοιπόν στην Νέα Πόλη δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι είναι από αμέλεια το γεγονός η Δημοτική Αρχή άφησε το χρονικό διάστημα, που είχε δικαίωμα να κάνει αίτηση ανανέωσης του προγράμματος των 21 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου, να παρέλθει, με αποτέλεσμα 21 νέοι και νέες όχι μόνο να κινδυνεύουν αλλά να είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.
Και λέμε επαναλαμβανόμενη σύμπτωση διότι στο τμήμα του ΚΟΔΗΠ έχουν ξαναγίνει λάθη από αμέλεια σύμφωνα με τη Νέα Δημοτική Αρχή όπως η περίπτωση μη έγκρισης από το ΔΣ. του ΚΟΔΗΠ για την διανομή τροφίμων από χορηγία από ΜΚΟ.
Εκείνο όμως που είναι αδιανόητο και ισχυροποιεί την άποψή μας ότι η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην ανανέωση από αδράνεια, είναι το γεγονός πως όπως μας πληροφορούν οι εργαζόμενοι, η Δημοτική αρχή είχε ενημερωθεί έγκαιρα από υπηρεσιακούς παράγοντες για την δυνατότητα ανανέωσης του εν λόγω προγράμματος.
Και σα να μην έφτανε αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες αιτήσεις τους για συνάντηση. 
Έπρεπε δηλαδή να αναδειχθεί το θέμα από τα ΜΜΕ και τις Δημοτικές παρατάξεις για να συναντηθείτε μόλις χτες; Απλά Κύριοι της Δημοτικής Αρχής επειδή δε συμφωνείτε με τον τρόπο που έχουν προσληφθεί οι εργαζόμενοι αυτός είναι ο λόγος που δεν δείξατε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για ανανέωση του προγράμματος.
Όπως είναι γνωστό όσοι εργάζονται στο πρόγραμμα αυτό έχουν προσληφθεί μέσω της ΜΗ.Κ.Ο «Στήριξη ΑΜΚΕ» από το ΕΣΠΑ γεγονός που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στα ιδεολογικοπολιτικά σας πιστεύω αφού είστε ενάντια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς όπως ισχυρίζεστε αυτές είναι ο προπομπός της ιδιωτικοποίησης.
Βέβαια τη ΜΗ.Κ.Ο που ήταν χορηγός για τη διανομή τροφίμων σε απόρους ,την δεχθήκατε ,δεν είχατε πρόβλημα μάλλον γιατί είχε κατακόκκινο πρόσημο. Μάλιστα δε όπως αναφέρετε σε σχετικό χθεσινό δικό σας δελτίο τύπου για το εν λόγω ζήτημα:
Πρόκειται για ένα ακόμα πρόγραμμα, που παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τις αρνητικές του συνέπειες, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι είναι προκλητικό, σε μια περίοδο που η επιστήμη και η τεχνολογία είναι στο απόγειό της, που η παραγωγικότητα της εργασίας μπορεί να καλύψει τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, ο εργαζόμενος λαός να έχει δουλειά και δικαιώματα, το καπιταλιστικό σύστημα να δείχνει σαν διέξοδο τον 21ο αιώνα, την συντήρηση της ένδειας και την διεύρυνση των συσσιτίων.
Όντως λοιπόν είναι προκλητικό σε μια περίοδο που η επιστήμη και τεχνολογία είναι στο απόγειό της εσείς να παραμένετε προσκολλημένοι στα στεγανά των ιδεοληψιών σας και να εξακολουθείτε να ερμηνεύετε κάθε φορά τα φαινόμενα σύμφωνα με παρωχημένες ,κομματικές αντιλήψεις.
Επειδή πάσχετε από διχαστικό ,καταγγελτικό σύνδρομο που αποθαρρύνει κάθε μέθοδο δημιουργικότητας μονίμως κατασκευάζετε άλλοθι μεταθέτοντας τις ευθύνες σε άλλους .Τώρα σας φταίει η προηγούμενη Δημοτική αρχή και βέβαια ποιος άλλος.. ο γνωστός καπιταλισμός.
Επιτέλους ήρθε η ώρα μετά από 6 μήνες να αναλάβετε τις ευθύνες για τις οποίες σας εξέλεξε ο πατραϊκός λαός ώστε και εμείς να μπορέσουμε να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση.
Γιατί μόνο κατά φαντασίαν αντιπολίτευση μπορεί να γίνει όταν όλα τα δημοτικά ζητήματα προηγούμενα και παρόντα συνδέονται αποκλειστικά με τον καπιταλισμό και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Για εμάς στη ΝΕΑ ΠΟΛΗ είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί το πρόγραμμα γιατί με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα παραμείνουν 21 νέα παιδιά με όρεξη και πάθος για εργασία στις θέσεις τους, αλλά γιατί κυρίως θα συνεχιστεί με ευρυθμία το αξιοθαύμαστο έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου.
Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί το πρόγραμμα γιατί έτσι θα στηριχτούν οι 5.500 οικογένειες συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Επειδή όμως όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι αυτό θεωρείται ανέφικτο διότι πλέον η προθεσμία ανανέωσης του προγράμματος έχει παρέλθει προτείνουμε να γίνει θέση-δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου το εξής:
Να βρεθεί τρόπος ώστε οι 21 αυτές νέες ψυχές να παραμείνουν στις θέσεις τους ακόμα και αν δεν είναι δυνατή η συνέχιση του προγράμματος. Άλλωστε τους το οφείλει η Δημοτική Αρχή για την αδράνεια που έδειξε στο να μην κάνει αίτηση ανανέωσης του.
Τους το οφείλουμε όλοι μας διότι όπως προκύπτει από απολογιστικά στοιχεία των δομών και από μαρτυρίες υπηρεσιακών παραγόντων ,το έργο που παράγουν στις κοινωνικές δομές είναι αξιόλογο. Εξάλλου στην εποχή της ανεργίας δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση εργασιακής απασχόλησης.
Κάθε δε διεκδίκηση για μελλοντική μόνιμη απασχόληση των ανωτέρω όπως η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται δεν αναιρεί τη θέση της παράταξής μας και αποκλείει το ρίσκο που εμπεριέχει η γνωστή σε όλους μας θεωρία των παιγνίων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ