Type Here to Get Search Results !

Δημοπρατείται τις επόμενες μέρες το τμήμα Πάτρα – Πύργος της Ολυμπίας Οδού


Μετά τις εξαγγελίες για την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού, Πάτρα-Πύργος έρχεται και η προκήρυξη της δημοπράτησης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, τις επόμενες μέρες και οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του μήνα  θα δημοσιευθεί η προκήρυξη της δημοπράτησης.
Μεγάλος στόχος είναι το έργο να έχει ανάδοχο μέχρι τα τέλη του έτους και οι πρώτες εργασίες να ξεκινήσουν στις αρχές του 2015.
Ορόσημο είναι η ολοκλήρωση και η απόδοση στην κυκλοφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 μαζί με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Πάτρα της Ολυμπίας Οδού που είναι σε κατασκευή εδώ και μερικούς μήνες.
Ένα από τα πολύ θετικά στοιχεία του έργου είναι πως έχουν συντελεστεί όλες οι απαλλοτριώσεις, υπάρχουν οι περιβαλλοντικές άδειες και δεν έχουμε εκκρεμότητες που μπορεί να κρατήσουν το έργο σε ¨ομηρεία".
Σύμφωνα με το ypodomes.com, το μόνο που όλοι εύχονται στο ΥΠΟΜΕΔΙ είναι να μην υπάρξουν μεγάλες μάχες μεταξύ των εταιρειών (οι γνωστές ενστάσεις, προσφυγές κλπ) κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και καθυστερήσει η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με ένταξη στο  Σ.Ε.Σ. 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).
Το έργο έχει μήκος 75 χιλιόμετρα και κόστος 340εκ.ευρώ. Να σημειώσουμε πως μερικά από τα έργα κατασκευής έχουν συντελεστεί κατά την περίοδο 2008-2011 όταν το τμήμα Πάτρα-Πύργος ήταν ενταγμένο στην σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και έτσι χαρακτηριζεται ως έργο προς "αποπεράτωση".
Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα  γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, δηλαδή αν θα δοθεί για κάποιο χρονικό διάστημα (30-35 χρόνια) σε εταιρεία που θα αναλάβει την συντήρηση και εκμετάλλευση του οδικού τμήματος με αντάλλαγμα την πληρωμή διοδίων.
Σε εξέλιξη όμως βρίσκονται και οι μελέτες για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, που θεωρητικά θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2014.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και μήκους 28 χιλιομέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ