Type Here to Get Search Results !

Απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Δύο συλλαλητήρια - Ποιοι απεργούν

Πάτρα: Απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Δύο συλλαλητήρια - Ποιοι απεργούν  Σε απεργιακό κλοιό λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Απεργεί σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια. Στις 10.30 το πρωί το εργατικό κέντρο και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ το ΠΑΜΕ δίνει "ραντεβού'", την ίδια ώρα, στην πλατεία Γεωργίου.
Ποιοι απεργούν
Την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.Στην απεργία των συνδικάτων συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.
Κλειστά τα φαρμακεία
Όπως εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πατρών, και στον απόηχο των πρόσφατων κινητοποιήσεων του κλάδου, τα φαρμακεία της Πάτρας, όπως και πανελλαδικά θα παραμείνουν κλειστά.
Δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι κατά την 9η Απριλίου 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων και 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
Αντίθετα, την ημέρα αυτή θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις και μεταγωγές των κρατουμένων στις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση του18μήνου, καθώς οι τακτικές ή οι έκτακτες παραλαβές και οι μεταγωγές στα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα.
Τα πλοία
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει για τη σημερινή απεργία:
'H κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό κάθε εργασιακού δικαιώματος αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών, αποτελούν το βασικό στόχο και το διεκδικητικό πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου .
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να σταματήσουν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην αποεπένδυση.Όλοι μαζί σ έναν κοινό αγώνα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, ώστε να επιβάλλουμε πολιτικές προς όφελος του λαού και της χώρας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ"
ΤΟ ΠΑΜΕ
Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 9 Απρίλη και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
Οι πανηγυρισμοί του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο ?της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς.
Συμφώνησαν να συμβάλλουν όλοι μαζί  στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με στήριξη των εργοδοτών μέχρι το 2020 που αυτό σημαίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και υποταγή σ’ αυτό που ο ΣΕΒ είχε πει στην προηγούμενη συνάντηση, προετοιμασία για το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων.
Να ενισχύσουν δηλαδή τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας ιδιαίτερα για τους νέους που θα φουσκώσουν τα πορτοφόλια των βιομηχάνων και θα υπονομεύσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ότι δεν θα δώσουν αυξήσεις επικαλούμενοι την νομοθετική απαγόρευση η οποία ήταν απαίτηση του ΣΕΒ και θα παραμείνει ο μισθός στα άθλια επίπεδα των 586 ευρώ και 511 για τους νέους και ότι αυτό συνεπάγεται για μια σειρά επιδόματα.
Όλοι μαζί συμφώνησαν ότι ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες θα πρέπει να  επεκταθεί σε όλους τους  κλάδους.
Και απ’ αυτή τη συμφωνία επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Π.Α.ΜΕ για την  ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα συνδικάτα τέτοιες ηγεσίες.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα αναφέρει:
Συμμετέχουμε στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει για την 9/4/14 η ΑΔΕΔΥ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 πμ μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, για να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ:
Tις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ σε ΔΗΜΟΣΙΟ και ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
-  Την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και των ΤΑΜΕΙΩΝ.
Διεκδικώντας:
Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.
Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις
Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Άμεσα μέτρα  στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.
Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.
Διαγραφή του χρέους
Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων
απαιτουμε:
ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΜΕΣΑ των ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΒΑΡΔΙΩΝ του
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, στην Τεχνική Υπηρεσία (Ηλεκτρολόγους), στα
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (Αιματολογικό-Μικροβιολογικό-Βιοχημικό), στο
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ και στον ΑΞΟΝΙΚΟ.
ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΡΓΙΩΝ και ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ
του Δεκέμβρη του 2011 και του Μάρτη του 2012.
ΑΜΕΣΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ