Type Here to Get Search Results !

Στο Πολύεδρο απόψε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος

Πάτρα: Στο Πολύεδρο απόψε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος - Αύριο στο Αρσάκειο  Στις "Ημέρες Ποίησης"
 
Σήμερα  Τετάρτη 9 Απριλίου 2014  στις 8:30 το βράδυ, το Πολύεδρο διοργανώνει εκδήλωση για τον ποιητή, Τίτο Πατρίκιο, στα πλαίσια του έκτου κύκλου «Ημέρες Ποίησης».
Για το σύνολο του  ποιητικού του έργου, θα μιλήσουν οι φιλόλογοι: Ελευθερία Κρούπη- Κολωνά, Μαρία Ψάχου και Μίνα Πετροπούλου, με ειδικότερες αναφορές στις τελευταίες ποιητικές του συλλογές  Σε βρίσκει η Ποίηση από τις εκδόσεις Κίχλη και Συγκατοίκηση με το παρόν, εκδόσεις  Κέδρος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ποιητή.Την εκδήλωση θα κλείσει συναυλία από το σύνολο μουσικής δωματίου της Πατραικής Μαντολινάτας. Θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Μαριβάσια Κολλιοπούλου, Παναγιώτα Πούλιου, Ιωάννα Χατζάκη (μαντολίνα) και Γεωργία Χονδρού (κιθάρα). Υπεύθυνη μουσικού σχήματος Anna Belen Tejedor de la Iglesia.Ο Τίτος Πατρίκιος θα συναντηθεί και με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας.
Νωρίτερα, την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Πολύεδρου, θα συναντήσουν τον ποιητή και θα συζητήσουν μαζί του μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πατρών και του Πειραματικού Γυμνασίου, μετά από πολύμηνη ενασχόλησή τους με το ποιητικό του έργο υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων τους.
Την  Πέμπτη, στις 9: 30, ο ποιητής, προσκεκλημένος του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που έχουν οργανώσει οι μαθητές του σχολείου προς τιμήν του, στο Αμφιθέατρο της Εστίας Επιστημών στο Πλατάνι. Θα γίνει σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου του ποιητή και θα συνομιλήσουν μαζί του. Οι μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα του ποιητή αλλά και δικά τους εμπνευσμένα από την τελευταία ποιητική συλλογή του Πατρίκιου « Σε βρίσκει η ποίηση», κάτω από τον τίτλο «Μας βρήκε η ποίηση» και θα του χαρίσουν δερματόδετο έντυπο με τα ποιήματά τους.
Ο Τίτος Πατρίκιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928, γιος των ηθοποιών Σπύρου και Λέλας Πατρικίου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για κάποια χρόνια ως δικηγόρος. Από το 1959 ως το 1964 σπούδασε κοινωνιολογία στην Ecole Pratique des Hautes Etudes του Παρισιού.
Το 1954 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο "Χωματόδρομος". Ιδρυτικό μέλος του περιοδικού "Επιθεώρηση Τέχνης". Έχει μεταφράσει κείμενα των Σταντάλ, Αραγκόν, Μαγιακόφσκι, Νερούντα, Γκόγκολ, Γκαρωντύ, Λούκατς και άλλων.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο Άρη Αλεξάνδρου και το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης από τη Γερμανική Γλώσσα. Οι πιο πρόσφατες ποιητικές του συλλογές:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ