Type Here to Get Search Results !

Πρωτοβουλία για την Πάτρα: Επιτέλους τέλος στην προχειρότητα!

Πρωτοβουλία για την Πάτρα: Επιτέλους τέλος στην προχειρότητα! Σχόλιο για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις
Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Πάτρα, επισημαίνεται:
Άλλη μια αποκριά πέρασε και άλλο ένα Καρναβάλι, έδωσε την θέση του στην ιστορία. Με παρόντες  όλους εκείνους που με το κέφι τους, την αισιοδοξία τους και τον παλμό τους, απέδειξαν περίτρανα  πως η Πάτρα κρατάει τα σκήπτρα στην Καρναβαλική διασκέδαση, πέρα από κάθε αμφιβολία. Και στις φετινές εκδηλώσεις  όμως, πέραν των παρόντων «έλαμψαν» και οι απόντες. Πρώτος και καλύτερος ο Δήμος Πατρέων. Διεκπεραιωτικός και χωρίς φαντασία, κινήθηκε με την αγωνία να κυλήσουν όλα ομαλά, προκειμένου η πόλη να μην εκτεθεί  στο πανελλήνιο.
Οι ευθύνες πέφτουν ανομολόγητα στις πλάτες της Δημοτικής αρχής η οποία σχεδίασε το φετινό Καρναβάλι, “στο πόδι”. Τα παραδείγματα πολλά.  Το πλέον χαρακτηριστικό είναι πως οι συνεδριάσεις του Καρναβαλικού οργανισμού, κυριολεκτικά υπήρξαν "εκπρόθεσμες" και παντελώς προσχηματικές πάντα με πρόταγμα την έλλειψη χρόνου. Μια έλλειψη χρόνου, η οποία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην διαχειριστική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής η οποία τον καιρό που θα έπρεπε να σχεδιάζει και να οραματίζεται την διεξαγωγή του θεσμού, παρήγαγε σκάνδαλα, αναζητώντας χρηματοκιβώτια.
Κι αν η αλλαγή στην ηγεσία της Κοινωφελούς επιχείρησης- Καρναβάλι Πάτρας διέσωσε τα πράγματα -ο κ.Τρίγγος κυριολεκτικά απαρνήθηκε εαυτόν- αυτό δεν σημαίνει πως «ένας κούκος  φέρνει την άνοιξη». Χαρακτηριστικά πρέπει να τονιστεί πως η αμέλεια και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής την οδήγησε στην απαξίωση ακόμα και των παλαιών καρναβαλιστών, οι οποίοι ζήτησαν να παρελάσουν μοιράζοντας σοκολάτες. Η απάντηση στο αίτημα τους ακόμα εκκρεμεί καθώς ο Δήμος ούτε καν ευαισθητοποιήθηκε να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στην Τροχαία. Καμία έκπληξη. Αν συνυπολογίσει κανείς  ότι το επίσημο πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού σε έντυπη έκδοση  δημοσιοποιήθηκε ετεροχρονισμένα προβάλλοντας εκδηλώσεις που ήδη είχαν γίνει, γίνεται κατανοητό από όλους η προχειρότητα που κινήθηκε για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή! Απολύτως προβλεπόμενη αντίληψη από μια δημοτική αρχή που αντιμετωπίζει το καρναβάλι με λογική «τριημέρου».
Το ευτύχημα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω, λαού επιτρέποντος, είναι πως το Καρναβάλι του 2014 ήταν το τελευταίο που κλήθηκε να διαχειριστεί ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Δημαράς και οι συν αυτώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ