Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα τιμά την 25η Μαρτίου - Ποιες είναι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Η Πάτρα τιμά την 25η Μαρτίου - Ποιες είναι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις Αύριο το πρωί η μουσική του Δήμου θα παιανίσει το εωθινό και θα γίνει η έπαρση της σημαίας στον μόλο της Αγίου Νικολάου.
Στις 9.00 θα ξεκινήσει από την Τριών Συμμάχων ο ποδηλατικός αγώνας Θυσίας Πατρών -Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας.
Η Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία θα τελεστεί 11.40' στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.
Στις 12.00 το μεσημέρι η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων κατά μήκος της Αγίου Ανδρέου.
Η υποστολή της σημαίας στις 6.42 το απόγευμα θα σημάνει και το τέλος της εορτής.

Στην Αγία Λαύρα
Πολλοί θα επισκεφθούν αύριο την Αγία Λαύρα, όπου ο εορτασμός της εθνικής επετείου είναι ξεχωριστός. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Πανελλήνιο Μνημείο Αγωνιστών του 1821. Θα ακολουθήσει η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των παλληκαριών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, που παρουσιάζει ο θεατρικός όμιλος «Πάνος Μίχος», αλλά και πρόγραμμα με κλέφτικα τραγούδια και χορούς κάτω από τα πλατάνια του ιστορικού μοναστηριού.
Πανηγυρίζει η Ευαγγελίστρια

Γιορτάζει σήμερα και αύριο ο Μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελιστρίας. Το απόγευμα σήμερα στον Εσπερινό θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Στις 10.00 τη νύχτα θα αρχίσει η Ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης. Αύριο το πρωί ο Ορθρος θα αρχίσει στις 7.00 και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία που θα ολοκληρωθεί στις 10.15 π.μ. Θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ