Type Here to Get Search Results !

Παρουσιάστηκε η Κοινωνική Πολιτική της ΡΑΠ "Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη"

Παρουσιάστηκε η Κοινωνική Πολιτική της ΡΑΠ "Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη"Τις θέσεις της για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, παρουσίασε χθες το βράδυ στο πλαίσιο εκδήλωσης, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, "Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη", στην αίθουσα του ΤΕΕ. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης, Κώστας Σπαρτινός, ανέλυσε τις θέσεις της δημοτικής κίνησης και τους πρωταρχικούς της στόχους για τον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα.


ΛΟπως ανέφερε:
''Ο Δήμος μπορεί να επιτελέσει κρίσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο, αρκεί να απομακρυνθεί από τα κυρίαρχα νεοφιλελεύθερα δόγματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και οι τρόποι που θα αμβλυνθούν οι σημερινές αδικίες και ανισότητες μεταξύ των πολιτών, είναι:
-Ο Δήμος θα εφαρμόσει κάρτα αλληλεγγύης που θα εκδίδεται με κοινωνικά κριτήρια για την άμεση ένταξη των πολιτών σε δημοτικές παροχές.
-Ενίσχυση των οικονομικών πόρων για κοινωνικές παροχές, που θα προκύψει από την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας
-Αύξηση του προϋπολογισμού για δράσεις κοινωνικής πολιτικής
-Εξεύρεση πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
-Συνεργασία και κοινή δράση με κοινωνικούς, επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς, παραγωγικούς φορείς, αλλά και την Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ."
Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της ΡΑΠ στο σημείο αυτό, έδωσε έμφαση για ακόμη μια φορά στον πρωταρχικό στόχο της δημοτικής του παράταξης, ο οποίος είναι ''κανένας πατρινός πολίτης χωρίς νερό-ρεύμα-τροφή-περίθαλψη''.
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Ο κ. Σπαρτινός επίσης υποστήριξε πως, στις άμεσες ενέργειες της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης όταν θα εκλεγεί δημοτική αρχή του τόπου θα είναι, η υποστήριξη των ανέργων και των οικονομικά αδυνάτων της Αχαϊκής πρωτεύουσας, η δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας αστέγων και απόρων πολιτών, η ανακατανομή των δημοτικών τελών και η υποστήριξη της Τρίτης Ηλικίας.
Επιπλέον, ο κ. Σπαρτινός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, με συγκεκριμένες βοήθειες και παροχές υπέρ τους, αναφέρθηκε στην στήριξη των οικογενειών με παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ανάπτυξη και ενίσχυση των κοινωνικών και δημοτικών ιατρείων.
ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ακόμη, στην ατζέντα περιέχονται ειδικές μέριμνες για τους μετανάστες, όπως η δημιουργία χώρου για την φιλοξενία τους, αλλά και η ανάπτυξη των υπαρχουσών θεραπευτικών προγραμμάτων τα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα.


ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση είναι και το τρίπτυχο Παιδεία-Εκπαίδευση-Μόρφωση, ενώ για τον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα προτείνονται τα εξής: α) οργάνωση πρωινών συσσιτίων σε όσα σχολεία υπάρχει πρόβλημα, β)''τράπεζες ένδυσης'' για όσα παιδιά αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα, γ)βοήθεια στο σπίτι με μοίρασμα τροφίμων και δ)ενεργοποίηση των υπαρχουσών δομών κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης σε χειμαζόμενες από την κρίση οικογένειες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ