Type Here to Get Search Results !

Αποσύρθηκε «ως περιττή» η τροπολογία για την Siemens

Στην απόσυρση της τροπολογίας με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens, οδηγήθηκε η κυβέρνηση στο παρά πέντε της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με διαρροές από το ΠαΣοΚ, υπήρξε σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλου ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακυρωθεί η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί παράτυπης, αντισυνταγματικής και επιζήμιας συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι εκτός των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και η ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει την τροπολογία. Όπως είχε δηλώσει χθες στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ν. Τσούκαλης «ήμασταν εξ αρχής κατηγορηματικά αντίθετοι με τον συμβιβασμό που επετεύχθη και θα καταψηφίσουμε την τροπολογία», ενώ την ίδια στάση είχε τηρήσει και ο βουλευτής του κόμματος κ. Οδ. Βουδούρης ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η υπόθεση Siemens ζυγίζει δισεκατομμύρια κι αυτό με τη ρύθμιση που κάναμε το στερηθήκαμε».
Σταϊκούρας: «Αποσύρεται ως περιττή»
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας η επίμαχη τροπολογία εισήχθη προς ψήφιση για να μην αμφισβητήσει η Siemens την συμφωνία, η οποία, όπως τόνισε, «είναι επωφελής για το Δημόσιο», ενώ χαρακτήρισε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης «δημαγωγία και συνωμοσιολογία».
Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι ήδη η Siemens με επιστολή της αποδέχεται ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι όροι για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας και «άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος» να επιμείνει η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου η τροπολογία αποσύρθηκε «ως περιττή».
Λαφαζάνης: «Νομικά άκυρη η συμφωνία»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης» και «νίκη της κοινοβουλευτικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ». «Δικαιωνόμαστε γιατί από την πρώτη στιγμή απορρίψαμε την επαίσχυντη ρύθμιση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η απόσυρση της τροπολογίας αφήνει μετέωρη και καθιστά άκυρη την συμφωνία. «Συμφωνία με την Siemens δεν υπάρχει, τελείωσε!», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι πλέον είναι και αντισυνταγματική και νομικά άκυρη. «Δεν έχει καμία ισχύ και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα», υποστήριξε.
Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος διερωτήθηκε εάν η απόσυρση της τροπολογίας σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω ή παρακάμπτει την Βουλή, ενώ κατήγγειλε την συμφωνία ως επαίσχυντη για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ