Type Here to Get Search Results !

Διάσταση απόψεων για τα ευρωομόλογα

Για «ισορροπημένο» διάλογο επί του ζητήματος της έκδοσης ευρωομολόγων, στη διάρκεια του οποίου διατυπώθηκαν «διαφορετικές απόψεις» έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ.
«Υπήρξε ένας ποικίλος διάλογος για τα ευρωομόλογα, αλλά πολύ ισορροπημένος» και διατυπώθηκαν «διαφορετικές απόψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας απορρίπτει το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οποία υποστηρίζει αυτή την ιδέα.
«Εξήγησα τη θέση μου, [τη θέση] της Γερμανίας», ενώ ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «εκφράστηκε για το θέμα όπως είχε εξαγγείλει, αλλά έγινε μια συζήτηση με πολλές διαφοροποιήσεις», σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «πολλοί συμμετέχοντες» εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.
Προσερχόμενη στη σύνοδο η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επαναλάβει την αντίθεσή της στο ευρωομολόγο, υποστηρίζοντας ότι «δεν συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης» και ότι είναι αντίθετο στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι έχει μια «άλλη αντίληψη» από εκείνη της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία «δεν θεωρεί τα ευρωομόλογα [εργαλείο] ανάπτυξης», αλλά αποτέλεσμα «μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής ολοκλήρωσης». Για τη Γαλλία αποτελούν σημείο εκκίνησης -ενώ για τη Γερμανία σημείο κατάληξης, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ