Type Here to Get Search Results !

Κόκκινες γραμμές στις μετεκλογικές συνεργασίες

Κόκκινες γραμμές στις μετεκλογικές συνεργασίες βάζει το ΠΑΣΟΚ, κάτι που διαμήνυσε καθαρά χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στην πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Νέα Σμύρνη.
Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να στείλει σαφές μήνυμα προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και προς τους δύσπιστους ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ως προς τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών εάν δεν διαπιστωθεί μια μίνιμουμ συμφωνία σε επίπεδο προγραμματικών δεσμεύσεων.
«Κάποιοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κάθε κυβέρνηση άνευ εταίρων, άνευ όρων. Νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα το κρατούμενο. Ε, δεν είναι έτσι», είπε μιλώντας σ' ένα πυκνό ακροατήριο στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών.
Ως εκ τούτου επανέλαβε ότι η μόνη λύση που προβάλλει για την 7η Μαΐου «είναι η νίκη και η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές», τονίζοντας ότι αυτό δεν υπηρετεί έναν κομματικό εγωισμό ή ένα προεκλογικό σύνθημα που έχει ως στόχο να προκαλέσει ενθουσιασμό στο κομματικό ακροατήριο.
Οπως είπε, η νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να καταγραφεί απλώς για τη νίκη, «για έναν θρίαμβο», αλλά για να πάρει ο ίδιος τη διερευνητική εντολή «ως εντολοδόχος πρωθυπουργός να διαμορφώσω μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».
Νωρίτερα με συνέντευξή του είχε διευκρινίσει ότι δεν αποτάσσεται την πρωθυπουργία, αλλά «δεν θέτω το θέμα της δικής μου πρωθυπουργίας ως προϋπόθεση για μια συνεργασία, θέλω να είμαι ο καταλύτης μιας συμμαχίας». Πρόσθεσε επίσης ότι οι δυνάμεις που θα συνεργαστούν θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό, «απλώς δεν το θέτω το ζήτημα όπως ο κ. Σαμαράς, δεν μου χρωστάει ο τόπος την πρωθυπουργία, ούτε μου λείπει». Μάλιστα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κάλεσε για μία ακόμη φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σκεφτούν και να τοποθετηθούν, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ένα τόξο δυνάμεων ευθύνης με προοδευτικό πρόσημο. Επίσης κάλεσε όσους ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, αλλά είναι απογοητευμένοι, οργισμένοι, συχνά απελπισμένοι, αποστασιοποιημένοι, αναποφάσιστοι, να κατανοήσουν ότι είναι η κρίσιμη παράμετρος των εκλογών της 6ης Μαΐου. «Στον δικό μας χώρο κρίνεται το αποτέλεσμα των εκλογών και κοντολογίς η μοίρα του τόπου», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να βάλει στο στόχαστρο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά επικαλούμενος αυτό που διατείνεται, ότι δεν θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Θύμισε, δε, ότι στους πέντε μήνες διακυβέρνησης Παπαδήμου, κρίνοντας από τη στάση του κ. Σαμαρά, αντελήφθη πως λειτουργούσε «κρυπτόμενος πίσω από μένα» και λειτουργώντας ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Κάνοντας, ακόμα, έμμεση αναφορά στις δημοσκοπήσεις, σχολίασε καυστικά ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών λέει στον κ. Σαμαρά ότι "δεν θέλουμε να είσαι πρωθυπουργός"».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ