Type Here to Get Search Results !

Ούτε 30% δεν συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες, όπως αναδεικνύεται στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οποία θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν, από κοινού, περισσότερο από 30%, ενώ προδιαγράφεται μια Βουλή με οκτώ κόμματα και άλλα δύο που βρίσκονται πολύ κοντά στο να εισέλθουν. Το βέβαιο είναι ότι με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η συγκέντρωση ποσοστού 50% από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, κάτι που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση, παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα δύσκολος στόχος.
Πιο συγκεκριμένα, από το δείγμα των 1.209 ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της Pulse RC, το 17,5% εκφράζει πρόθεση να ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία, το 12% το ΠΑΣΟΚ, το 9% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 8,5% το ΚΚΕ, το 8% τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το 7% τη Δημοκρατική Αριστερά, το 4,5% τη Χρυσή Αυγή, το 3% τους Οικολόγους Πράσινους, το 2,5% το ΛΑΟΣ και ένα άλλο 2,5% τη Δημοκρατική Συμμαχία. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 8,5% και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή θα απέχουν φθάνουν το 11%.
Δέκα κόμματα στη νέα βουλή «δείχνουν» τα αποτελέσματα και άλλης δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από την Marc και δημοσιεύτηκε μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. Σύμφωνα με αυτά, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3%, το ΠΑΣΟΚ 17,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, το ΚΚΕ 9,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,6%, η Χρυσή Αυγή 5,7%, το ΛΑΟΣ 3,9%, οι Οικολόγοι 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3%. Με βάση αυτή την δημοσκόπηση, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ συγκεντρώνουν 40,1% που τους εξασφαλίζει 158 έδρες, δηλαδή ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ