Type Here to Get Search Results !

Με 213 υπέρ ψηφίστηκε η δανειακή σύμβαση

Με ψήφους 213 «ναι» έναντι 79 «όχι» υπερψηφίσθηκε, χθες αργά το βράδυ, από την Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκαν υπέρ, ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Ηχηρές απουσίες από την ψηφοφορία ήταν από το ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ από τους άλλους διαγραφέντες του κόμματος υπέρ του νέου Μνημονίου τάχθηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης και ο Βασίλης Τόγιας.
Από τη Νέα Δημοκρατία υπήρξαν επτά βουλευτές από τους διαγραφέντες που ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση: οι Γ. Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Γκιουλέκας, Μ. Τζίμας, Γ. Καρασμάνης, Γ. Βαγιωνάς και Κ. Παπασιώζος.
Στο μεταξύ, έξτρα αμοιβή, συνολικού ύψους 7,4 εκατομμυρίων ευρώ, δίνει το ελληνικό Δημόσιο στους αντιπροσώπους διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία του PSI.
Συγκεκριμένα, με χθεσινή του προσθήκη στη δανειακή σύμβαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης γνωστοποίησε ότι οι «αντιπρόσωποι των εταιρειών που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία θα λάβουν ως αμοιβή για την επιτυχία του προγράμματος της ανταλλαγής ομολόγων» 4 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ως μπόνους.
Επίσης, καταβάλλονται άλλα 3,4 εκατομμύρια ευρώ στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ως έξοδα νομικής υποστήριξης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ