Type Here to Get Search Results !

Στο προσκήνιο και πάλι το όνομα του Λ. Παπαδήμου

Στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού μετά το ναυάγιο της επιλογής Πετσάλνικου. Το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συζητήθηκε και πάλι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά χθες το βράδυ οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς.
Όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, μετά τις εξελίξεις στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στις τάξεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, η επιλογή του προέδρου της Βουλής για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, επανήλθε στο τραπέζι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο σημερινός Τύπος, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει αποδεχθεί όλους τους όρους που έχουν τεθεί από την πλευρά του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ για να αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος έχει ζητήσει να συνομιλήσει πρώτα και με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς (σ.σ. αναμενόταν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά).
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει ζητήσει τη ρητή συμφωνία και των δύο μεγάλων κομμάτων για την απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και την υπογραφή του πακέτου της συμφωνίας τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, όπως έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες.
Επίσης, επιθυμία του είναι να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ και τέλος, να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, να μην είναι δηλ. αυστηρά ορισμένος ο χρονικός ορίζοντας της νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα εξάλλου με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαδήμος ουδέποτε έθεσε όρο απομάκρυνσης του σημερινού οικονομικού επιτελείου και αντικατάστασής του από άλλο της δικής του, αποκλειστικά, επιλογής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ