Type Here to Get Search Results !

Γιούνκερ: Καμία χώρα εκτός ευρωζώνης

Με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν τα «εργαλεία» εκείνα που να το επιτρέπουν, ο επικεφαλής του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε σήμερα τη δυνατότητα αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη και απέρριψε ότι η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε Βορρά και Νότο.
"Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε", δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1 που μεταδόθηκε χθες το βράδυ.
Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, στην οποία Ο Γιούνκερ, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη προκειμένου να συζητήσει με πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της, δήλωσε προς το TV1 ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.
"Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ...Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη". Τέλος ο Γιούνκερ δήλωσε ακόμη πως θεωρεί ότι είναι "παράλογο" να πιστεύει κανείς ότι η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ' αυτά που αποκάλεσε "έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ