Type Here to Get Search Results !

Με πρωτογενές πλεόνασμα ο προϋπολογισμός του 2012

Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου τίθεται ο προϋπολογισμός από τις 9.30 σήμερα το πρωί και το μεσημέρι κατατίθεται στη Βουλή. Στις 12.30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει ο νέος προϋπολογισμός θα είναι ο πρώτος με πρωτογενές πλεόνασμα.
Την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2012 ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, αφού όπως είπε το έργο αυτό αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.
Ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εδώ και πολλά χρόνια που θα προβλέπει πλεόνασμα υπό την προϋπόθεση ότι θα ενσωματώσει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
«Θα κατατεθεί επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με στόχο, για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα και να αλλάξει σελίδα στη δημοσιονομική της κατάσταση» δήλωσε ο Βενιζέλος για να προσθέσει αμέσως μετά :
«Βεβαίως, καθοριστικός παράγοντας είναι να ενσωματώσουμε στις προβλέψεις του νέου Προϋπολογισμού το όφελος από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, από το PSI, ένα όφελος που μπορεί να είναι ισοδύναμο με το όφελος όλου του πακέτου του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, να κινείται κάπου μεταξύ 4 δισεκατομμυρίων ευρώ και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανάλογα με το αν ο υπολογισμός γίνεται σε ταμειακή ή δεδουλευμένη βάση».
Όμως, η πρώτη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ξεκινάει σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στις 09:30 το πρωί της με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Το αντικείμενο της πρώτης, ουσιαστικά, συνεδρίασης του κυβερνητικού οργάνου, με τη νέα τρικομματική σύνθεση είναι η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, ο οποίος στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.
Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση γύρω στις 3 το μεσημέρι και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στις 12.30 ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Σήμερα, εξάλλου, φθάνει στην Αθήνα και το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ