Type Here to Get Search Results !

Κατάρρευση βάσεων σε όλες τις σχολές

Κάθε χρόνο και μια έκπληξη φέρνει το εξεταστικό σύστημα, που, όπως έδειξαν και τα φετινά αποτελέσματα, όσες αλλαγές και να γίνονται δεν ισορροπεί και πάντα εμφανίζει προβλήματα και ανισότητες σε βάρος των νέων παιδιών.
Το αναμενόμενο ήταν η πτώση των βάσεων, η οποία φέτος είναι σχεδόν καθολική και ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, αλλά και σε όλες τις περιζήτητες σχολές. Τα μη αναμενόμενα ήταν:
Α) Κάποιοι υποψήφιοι, ακόμη και αριστούχοι, δεν εισήχθησαν πουθενά διότι έγιναν λάθη κατά την ηλεκτρονική κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, σύστημα που εφαρμόστηκε πρώτη φορά φέτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μαθητής από το 2ο Λύκειο Λαμίας, ο οποίος με 19.000 μόρια δεν εισήχθη στην Οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης, που ήθελε, διότι έγινε κάποιο λάθος στην κατάθεση του μηχανογραφικού είτε από δική του υπαιτιότητα είτε του συστήματος. Στη θέση αυτή βρέθηκαν εκατοντάδες μαθητές και όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο στις αρχές Αυγούστου, 1.162 άτομα δεν είχαν οριστικοποιήσει την κατάθεση του μηχανογραφικού.
Το υπουργείο Παιδείας χτες υπογράμμισε ότι διερευνά το ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε "σύνθετο νομικά" προκειμένου να παρέμβει, αλλά στο μεταξύ εκατοντάδες παιδιά βρίσκονται σε νευρική κρίση καθώς χτες ανακάλυψαν ότι έμειναν εκτός ΑΕΙ.
Β) Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων όλων των κατηγοριών, που μένουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ, περίπου 46.000 αγόρια και κορίτσια (πέρυσι έμειναν εκτός 21.821 άτομα).
Γ) Οι τεράστιες διαφορές στον βαθμό εισαγωγής μεταξύ των "κανονικών" υποψηφίων (κατηγορία 90%) και των ειδικών κατηγοριών (δηλαδή πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), όπου εμφανίστηκε το εξής απίστευτο φαινόμενο: υποψήφιος εισήχθη με την κανονική κατηγορία στο τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών με 21.715 μόρια, ενώ στο ίδιο τμήμα υποψήφιος πολύτεκνος μπήκε με 7.258 μόρια!!
Το φαινόμενο αυτό εντοπίζεται σε όλες σχεδόν τις σχολές προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των υποψηφίων του 90%, οι οποίοι ίδρωσαν πραγματικά για να εισαχθούν στη σχολή της επιλογής τους, τη στιγμή που οι πολύτεκνοι εισήχθησαν στις ίδιες σχολές ακόμη και με βαθμούς κάτω της βάσης .Και όλα αυτά έγιναν επειδή φέτος καταργήθηκαν οι μετεγγραφές και οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών εισάγονται επίσης με βάση τη βαθμολογία που πέτυχαν στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, σε επιπλέον αριθμό θέσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ