Type Here to Get Search Results !

Από τα ΕΛΤΑ κάνει πρεμιέρα το εργόσημο

Από τα ΕΛΤΑ κάνει πρεμιέρα το εργόσημο στις 12 Σεπτεμβρίου ενώ στις 20 του μηνός το εργόσημο θα διατίθεται και από τις τράπεζες. Το υπουργείο εργασίας δεν έχει ακόμα διευκρινήσεις να μπορούν με αυτό το μηχανισμό να να πληρώνονται οι παράνομοι μετανάστες καθώς το θέμα εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Το εργόσημο θα έχει τη μορφή επιταγής και θα εκδίδεται από τον εργοδότη ( απαιτείται ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ) . Με το εργόσημο , το οικόσιτο προσωπικό , δηλαδή οικιακές βοηθοί , κηπουροί, μπέιμπι σίτερ, απασχολούμενοι σε αγροτικές εργασίες και στην εστίαση, θα μπορούν να εισπράττουν την αμοιβή τους αφού αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ( 20% για το ΙΚΑ και 10% για τον ΟΓΑ) που προορίζονται για τα ταμεία, πχ σε μια αμοιβή 48 ευρώ ο απασχολούμενος θα εισπράττει με το κουπόνι του τα 38,4 ευρώ και τα 9,6 ευρώ θα αποδίδονται στο ΙΚΑ, ενώ θα υπάρξει ηλεκτρονικό αρχείο για την επαλήθευση των στοιχείων.
Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε υγειονομικό και συνταξιοδοτικό επίπεδο, ενώ τα ταμεία ελπίζουν ότι θα περιοριστεί η πληγή της εισφοροδιαφυγής.
Κίνητρο για τον εργοδότη θα είναι οι οικονομικές ελαφρύνσεις καθώς θα εκπίπτουν οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημά του και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ