Type Here to Get Search Results !

Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων για Ελλάδα - Ιρλανδία

Υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων Ελλάδας και Ιρλανδίας, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, τάχθηκε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΣΚ , δια του προέδρου του, Πoλ Νίρουπ Ράσμουσεν και της πρώτης γραμματέως του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, Μαρτίν Ομπρί, οι οποίοι, μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών Μάσσιμο ντ Αλέμα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης των ηγετών του ΕΣΚ.
Οι βασικές θέσεις του ΕΣΚ συνοψίζονται στο ότι η κρίση δεν οφείλεται στους λαούς, αλλά στις συντηρητικές κυβερνήσεις, είπε ο κ. Ράσμουσεν, επικρίνοντας τις συντηρητικές δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν τον παράγοντα του φόβου και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Λιβύη και την Τυνησία.
Με αφορμή τις ίδιες εξελίξεις που συζητήθηκαν σήμερα το πρωί στο ΕΣΚ, η κ. Ομπρί γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου ότι εγκρίθηκε απόφαση για ευρωπαϊκή στήριξη των λαών αυτών, κατ’ αρχήν με αποστολή σοβαρής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Λιβύης, ενώ αργότερα, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο βασικός στόχος της ευρωπαϊκής βοήθειας έγκειται στην ανάπτυξη των χωρών αυτών, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται σε πρόσφυγες οι πολίτες τους.
Η κ. Ομπρί συνέδεσε τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες αυτές με το αίτημα των λαών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν επαναστάτησαν για να φύγουν, και τονίζοντας ότι μόνο η εκπλήρωση των παραπάνω μαζί με την οικονομική ανάπτυξη είναι οι όροι για να μην φεύγουν πρόσφυγες πολίτες αυτών των χωρών.
«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ένα νέο πρόσωπο στην Βόρειο Αφρική», ανέφερε επιγραμματικά και συνοψίζοντας την πρόταση των Σοσιαλιστών ο κ. Ράσμουσεν. Επίσης, όπως έκανε γνωστό η πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, το ΕΣΚ απoφάσισε την διεξαγωγή πανευρωπαϊκής καμπάνιας για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Αναφερόμενοι στην οικονομική κρίση και τις προτάσεις εξόδου από αυτήν, οι ομιλητές έστρεψαν εκ νέου τα πυρά τους κατά της πρότασης Μέρκελ-Σαρκοζί για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξαν ότι οι πολίτες έχουν λόγο και μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της Ένωσης στηρίζοντας τα σοσιαλιστικά κόμματα στις εθνικές εκλογές.
Παίρνοντας τον λόγο, ο Μάσιμο ντ’Αλέμα εκτίμησε ότι οι συντηρητικοί προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο γιατί καταλαβαίνουν ότι χάνουν και παρέπεμψε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που όπως είπε προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ